用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 成績計呢五間大約點排(喇沙/高主教/St Joe/九華港華) ...
樓主: hkwcr
go

成績計呢五間大約點排(喇沙/高主教/St Joe/九華港華) [複製鏈接]

Zleep 發表於 22-10-20 15:25
你覺得ls 小學生普遍會俾qc 果區的band 1 仔勁? 但成績出到黎又好似qc 佔優,難諗難諗。

to DD仔
LS是有B2生入中學部,又有體藝,整體數字是難以提高.
我所指的寶藏是拔尖.那麽LS的自行位(好似70多個)就可以有空間在拓展其他領域,比如體藝.

Zleep 發表於 22-10-20 15:25
你覺得ls 小學生普遍會俾qc 果區的band 1 仔勁? 但成績出到黎又好似qc 佔優,難諗難諗。

to DD仔

但LSC喺九龍塘地鐵站轉25M小巴就到門口,而且基本上好近APS, 點睇都係方便好多

DD仔 發表於 22-10-20 15:32
但LSC喺九龍塘地鐵站轉25M小巴就到門口,而且基本上好近APS, 點睇都係方便好多
...
呢個又真,番開六年果區又真係慣左,2間差唔多level的,冇必要無啦啦過海。完美用用家角度解釋左點解aps 冇乜qc,多謝你

medicine 發表於 22-10-20 15:28
LS是有B2生入中學部,又有體藝,整體數字是難以提高.
我所指的寶藏是拔尖.那麽LS的自行位(好似70多個)就可以 ...
係,但聽講過體藝生會當自修生名義去考?
咁樣就唔會拉底整體學校成績,呢點有冇被證實過?

知你呢幾日好忙,唔敢煩你

Zleep 發表於 22-10-20 15:40
亦某校拿校内"預估"成績不達標當復讀生都聽過.
就算個別藝體不算,始終有B2咯

Zleep 發表於 22-10-20 15:40

有時間,咪吹水顛下

medicine 發表於 22-10-20 15:52
有時間,咪吹水顛下

你一定係成功人仕,有咁多時間用

DD仔 發表於 22-10-20 16:03
你一定係成功人仕,有咁多時間用
非也,非也.
碌碌無爲就真

某處咪有講法,話現實不得志才會在網絡找尋存在價值,即現實無價值

medicine 發表於 22-10-20 16:07
非也,非也.
碌碌無爲就真

你知啦,我都係同某處嘅人諗嘢相反嘅,所以我肯定你係太謙啫,甚至可能係年少就已經有為,少年得志,…嗰隻囉

hkpapa852 發表於 22-10-20 13:49
睇入大學分佈其實好複雜, 要留意番每年JUPAS同SSSDP包括D科學府同咩科
不過好似近兩年, 因為有NMTSS既關係, ...
check左2021的Admission Scores, 只有教大開一個HD in Early Childhood Education. CityU 無開過 AD/HD.

pccw2017 發表於 22-10-20 16:21
check左2021的Admission Scores, 只有教大開一個HD in Early Childhood Education. CityU 無開過 AD/HD. ...
應該你啱, 啱啱check 番, 我起初以為呢科係AD/HD:
JS1093 Associate of Science in Architectural Studies

原來係 degree course
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。
‹ 上一主題|下一主題