用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 音樂小學banding
go

音樂小學banding [複製鏈接]

請問音小banding 係咩,上網揾極都搵唔到
   1    0    1    0

feimuijai 發表於 22-10-10 11:00
請問音小banding 係咩,上網揾極都搵唔到
小學係冇分banding, 你想問中學?

juneforgbb 發表於 22-10-10 15:06
小學係冇分banding, 你想問中學?

對,中學。我見中學上網都搵唔到

feimuijai 發表於 22-10-10 15:07
對,中學。我見中學上網都搵唔到
可以去升中版搵到今年DSE成績 (post內一路睇落去, 有今年成績)﹐如果要睇返前幾年, 要係升中版搵返資深會員整理嘅數據。

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3869526&extra=page%3D1

音小沒參加呈分試,所以沒有 banding.

但我估音中是 band 1C to band 2A, 並-直上升中。

AndrewHo_FB 發表於 22-11-6 16:04

但我估音中是 band 1C to band 2A, 並-直上升中。 ...

冇呈分好難外闖,預讀12年

外闖是好,但如果沒特異功能,努力之後絕大多數的小朋友都是入了 band 2-3 的中學,因為 band 1 的中學肯定比 band 2-3 少很多。

小5小6兩年都是不停操卷、做練習和補習,兩年大人和小朋友都不好過,對學習真的沒有多大的作用。

龍校的優勢,是本身會有-間不錯的中學 backup. 到了小6,沒呈分的雖然不能參加大抽獎,但只要實力夠,亦可以在第一階段自行叩門,亦可以在任何年級報考及插入其他學校,絕對是進可攻退可守的學校。

AndrewHo_FB 發表於 22-11-6 16:04

但我估音中是 band 1C to band 2A, 並-直上升中。 ...

今年Dse 成績唔錯,1C 應該肯定有,當然希望之後可以keep 住和進步。冇呈分大抽獎唔駛諗,但可以考其他直資中學,自行都可以報

音中往年b1c - b2a,今年dse成績大躍進,上升至b1b - b1c,不過都要睇吓出年keep唔keep到個成績

音小除了音樂以外,有沒有其他課外活動

學校有籃球和足球隊,或還有其他
‹ 上一主題|下一主題