用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 PLK HKCA
go

[小學] PLK HKCA [複製鏈接]

請問8月第一個星期:pedagogical leadership team return to school 學生是要返學嗎?
求用家分享
   1    0    0    0

回覆 等待天使中 的帖子

我小朋友今年grade 1, 8月17日第一天開學。

flora625 發表於 22-10-10 17:15
回覆 等待天使中 的帖子

我小朋友今年grade 1, 8月17日第一天開學。

麻煩請問可以分享舊年interview內容嗎?唔該你

回覆 zhaifufu 的帖子

上年因為疫情,所以首先經email 交家長問卷同埋幫小朋友拍左一條片。問卷內容係有關小朋友的作息時間、平時會做d咩、有咩興趣咁。拍片就要介紹下自己,同埋叫小朋友分享下自己d興趣或者日常生活會做既事。
之後學校睇完就再約時間親身面試。老師帶小朋友去課室面試,家長就留係禮堂聽校長介紹學校和ib 課程。雖然當時係幾個小朋友跟同一個老師group interview, 但之後問返自己小朋友面試內容,應該小朋友之間係冇咩互動,可能因為疫情呱。小朋友話考左加數,同埋考左串簡單的英文字,應該係cat、dog哥類,仲有用英文講返係幅圖畫度見到d咩。

flora625 發表於 22-10-16 03:50

上年因為疫情,所以首先經email 交家長問卷同埋幫小朋友拍左一條片。問卷內容係有關 ...

唔該晒你呀!請問上年多唔多人去interview?我見網頁有寫今年22-23年都收緊小朋友,可能D人移民又走,外籍人士疫情來得又少,會唔會容易dd?

唔洗客氣。我上年interview 時唔多人呀,我哥日印象中應該得4至5個小朋友一齊跟老師去課室面試。今年grade 1 開左三班。我小朋友讀哥班就有20個同學。我自己就係n無的,我估呢間都易入,因為始終冇中學。

flora625 發表於 22-10-17 09:02

唔洗客氣。我上年interview 時唔多人呀,我哥日印象中應該得4至5個小朋友一齊跟老師 ...

唔該晒你哋資訊(emoji),
‹ 上一主題|下一主題