用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔救主堂幼稚園。。
go

大埔救主堂幼稚園。。 [複製鏈接]

純粹個人感想,不喜勿插

因為搬左屋所以插班入呢間幼稚園,點知短短5個月時間已經兩次疏忽照顧兒童,感覺好差。

1)學校舉辦活動要小朋友留校至12:45,但老師及校工忘記了,將小朋友送上校車(但小朋友落左校車係唔會有人接)學校打比我同我講唔好意思,因為今日活動第一日,校務處未出name list,唔知原來小朋友會參與今天活動。仲話,唔緊要,如果校車嬸嬸車到屋企發現冇人接會沿車返返學校。WHAT !!!!!

2)小朋友轉做whole day class會留校食午餐,1點35分打比我問:點解你姐姐仲未黎接放學?我驚佢太肚餓。我話:我姐姐點解咁早接小朋友?學校答:因為小朋友同我講今日唔搭校車,姐姐黎接。我話:下,小朋友講完你唔需要打比家長求證?如果佢話自己放學唔駛人接,咁學校係咪會比佢自己離開學校?再者,佢有飯盒點解唔比佢食?佢話:係咩?咁我地整返熱比佢食?我話:早上7點50分到而家隔左咁耐冇放雪櫃,天氣咁熱個飯盒會唔會變壞?學校答:我地睇睇,不過如果你係擔心既其實我地有飯盒可以比佢食..WHAT, 咁點解你地驚佢餓親,唔一早比飯佢食?唔一早打比家長了解?要到1點35分小朋友叫肚餓先打比家長?

總之,呢間學校好差,成間學校都冇溝通...因為太恐怖我都不會比小朋友再讀,下個月會轉新學校,但都希望其他媽媽小心選校。我就係當初唔熟大埔區,是但讀一間,本身都冇期望,但冇諗過可以咁疏忽
   0    0    0    0

下,甘安排好有問題wo,我仔讀緊寶雅全日N暫時都未見好大問題,行政算做得幾好,暫時未知課程係點,應該吾會係深
‹ 上一主題|下一主題