用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英航復飛香港了
go

[英國] 英航復飛香港了

英航將會於12月復飛直航香港了,各位JM 的兒女們聖誕回來可以多點選擇了

希望越來越多airline 飛hk。

希望香港對外通關

mansuper 發表於 22-9-14 18:34
英航將會於12月復飛直航香港了,各位JM 的兒女們聖誕回來可以多點選擇了

停咗咁耐,怕佢十一月才通知再延遲,好似維珍咁,所以對佢有啲保留,加上英航罷工又密。即管睇佢十二月飛唔飛得成。

Official 內部通知還未收到。

cfs 發表於 22-9-14 19:05
停咗咁耐,怕佢十一月才通知再延遲,好似維珍咁,所以對佢有啲保留,加上英航罷工又密。即管睇佢十二月飛 ...

哎呀,你成日爆料出來...... >0<

TTEE1819 發表於 22-9-14 19:25
哎呀,你成日爆料出來...... >0<

邊有姐,我只係提醒下

回覆樓主:

ba行政非常混亂, 畀佢整蠱咗幾次, 起碼觀察一年半載真係運作正常先好搭

係,最怕英航罷工,聖誕係佢地罷工旺季。聖誕嘅話,我寧願轉機都唔揀佢直航。

longlokma 發表於 22-9-14 19:28
ba行政非常混亂, 畀佢整蠱咗幾次, 起碼觀察一年半載真係運作正常先好搭

你最醒

cfs 發表於 22-9-14 19:55
你最醒

最慘嗰樣佢哋好似世外高人咁,好難先至可以搵到佢哋cs, 要用email聯絡,但係永世唔覆。 最痴線係明明家長買機票,用家長的credit card同聯絡資料,而搭飛機嘅仲係未成年嘅學生,到揾呢间嘢cs嘅時候,佢竟然話要個未成年嘅學生授權家長先可以問嘢, 你話有冇咁痴線嘅公司?

longlokma 發表於 22-9-14 19:28
係呀。上次取消六月航班。今個月只退番D D錢。只怕又被取消。暫時唔考慮。

longlokma 發表於 22-9-14 20:09
最慘嗰樣佢哋好似世外高人咁,好難先至可以搵到佢哋cs, 要用email聯絡,但係永世唔覆。 最痴線係明明家長 ...

哈哈哈係呀,最近一次朋友打去想link 返哥哥個booking ,CS叫媽媽叫細仔打電話去,超級搞笑,細佬得12歲鬼識講咩!

醒目開學勳章

cfs 發表於 22-9-14 21:31
哈哈哈係呀,最近一次朋友打去想link 返哥哥個booking ,CS叫媽媽叫細仔打電話去,超級搞笑,細佬得12歲鬼 ...
暑假老公打電話退阿女張機票,CS要阿女自已打,阿女係UK話打左成個星期都冇人聽電話,最後我扮阿女係HK打電話退票

cfs 發表於 22-9-14 21:31
哈哈哈係呀,最近一次朋友打去想link 返哥哥個booking ,CS叫媽媽叫細仔打電話去,超級搞笑,細佬得12歲鬼 ...

有無搞錯,無常識!真係搵嚟搞!

peggy 發表於 22-9-14 21:38
暑假老公打電話退阿女張機票,CS要阿女自已打,阿女係UK話打左成個星期都冇人聽電話,最後我扮阿女係HK打電 ...

其實真係好鬼無聊,佢開返我都唔會買,坐Qatar好啲

longlokma 發表於 22-9-14 20:09
最慘嗰樣佢哋好似世外高人咁,好難先至可以搵到佢哋cs, 要用email聯絡,但係永世唔覆。 最痴線係明明家長 ...

學生授權家長,係咪玩嘢呀 BA真係好痴線

peggy 發表於 22-9-14 21:38
暑假老公打電話退阿女張機票,CS要阿女自已打,阿女係UK話打左成個星期都冇人聽電話,最後我扮阿女係HK打電 ...

你扮阿女,醒呀

6x6=36 發表於 22-9-15 08:51
學生授權家長,係咪玩嘢呀 BA真係好痴線

係,我都有同類經驗。

不過BA會教客戶,login左仔女或家人的member page, 有位置比客人作出指示approve 另一個人(例如我,我都係英航客戶)去做改動。落左第一次指示就ok, 以後打上去BA, 我可以處理仔女票的事。

TTEE1819 發表於 22-9-15 09:20
係,我都有同類經驗。

不過BA會教客戶,login左仔女或家人的member page, 有位置比客人作出指示approve  ...

佢完全冇提過。
經agent買學生機票,佢話佢client係agent唔係乘客,乘客唔可以自己同佢溝通/查詢~
由家長買學生機票,佢話家長唔係乘客,要乘客簽授權書畀家長去同佢溝通/查詢~
總之就係用盡辦法唔想理你

longlokma 發表於 22-9-15 09:58
佢完全冇提過。
經agent買學生機票,佢話佢client係agent唔係乘客,乘客唔可以自己同佢溝通/查詢~
由家長 ...

每個職員,服務不一。唔好理佢啦,你今晚用仔女 login info 入去set 指示。我全家上下7人,我係負責人,訂機票和改動,我代表哂佢地。