用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 凡夫俗子在科大商學院生存之道
樓主: YolandaTam
go

凡夫俗子在科大商學院生存之道   [複製鏈接]

YolandaTam 發表於 24-5-2 13:55
對大部分中學生嚟講拍拖同學業實在好難兼顧嘅,我女有同學同你外甥女一樣因拍拖入唔到八大,但亦有人拖照 ...

因人而異,我朋友個女從深圳插到上水,沙田,九龍塘,到cc,都拖拍現讀緊牛津。

ANChan59 發表於 24-5-2 13:48
四大4年經驗只係40幾萬,是最低抑或中位數值?

兒子離職,佢個下屬三年經驗都超過70萬年薪。

consulting 當然高'過audit

poonseelai 發表於 24-5-2 20:15
consulting 當然高'過audit

怪不得,我以為差唔多啦。
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

YolandaTam 發表於 24-5-1 18:19

佢自己唔捨得名校光環

佢咁細個都識名校光環 !?

沒有朋友仔既校園生活, 小學還可以. 中學局住做PROJECT就真係慘

bananaGi 發表於 24-5-3 15:37
佢咁細個都識名校光環 !?

沒有朋友仔既校園生活, 小學還可以. 中學局住做PROJECT就真係慘

係呀,我當時都好震驚,原來同學之間係有講嘅。
至於佢中學如何打破困局呢,我喺「前傳」有詳述,不贅。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊