用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 2023 暑假回港機票
樓主: Kjk0905
go

[英國] 2023 暑假回港機票   [複製鏈接]

whoo99 發表於 22-10-5 17:01
希望Emirates早點唔要停曼谷,咁就最好
香港-出發3月27日後有班機已經唔駛兜曼谷,當然到時轉唔轉行程就唔知喇.

cfs 發表於 22-10-5 17:55
維珍已經宣佈停飛香港,關閉香港公司。

剛剛收到email,話俄羅斯領空持續關閉,所以取消航班

fac9123 發表於 22-10-5 09:36
好奇怪,我上星期買VS倒頭一套,只需要7000, 本來仲想買多一套,但見個價錢突然上返去二萬幾,即刻唔敢買住: ...
原來停航關閉香港站唔飛,唔怪之得票價咁奇怪,其實飛多一個鐘啫,我相信香港呢條線賺到錢喎!VS係咪直頭執笠?

yuyueng 發表於 22-10-5 21:24
原來停航關閉香港站唔飛,唔怪之得票價咁奇怪,其實飛多一個鐘啫,我相信香港呢條線賺到錢喎!VS係咪直頭執 ...

佢唔飛香港與倫敦航線only, 不是執笠。

TTEE1819 發表於 22-10-5 21:36
佢唔飛香港與倫敦航線only, 不是執笠。

我知道系未執,系咪就快都頂唔住呢?前年一直都有傳佢地財務有問題。

cfs 發表於 22-10-5 18:39
香港-出發3月27日後有班機已經唔駛兜曼谷,當然到時轉唔轉行程就唔知喇.
OK, Many thanks!

我睇緊六月由LHR 返HK ,九月返LHR 來回 CX直航 大約$11000 …
唔知這個價錢OK嗎? 如果OK我都諗住幫亞仔買咗先

尼加拉伯爵 發表於 22-10-6 15:34
我睇緊六月由LHR 返HK ,九月返LHR 來回 CX直航 大約$11000 …
唔知這個價錢OK嗎? 如果OK我都諗住幫亞仔 ...

這個價,直航,可以了!

未有疫情,6月回港9月回英,5千幾六千幾,我都買過直航。以現時來講,只有CX和BA,如只考慮直航,萬一蚊,我會買。

TTEE1819 發表於 22-10-6 15:42
這個價,直航,可以了!

未有疫情,6月回港9月回英,5千幾六千幾,我都買過直航。以現時來講,只有CX和BA ...
好! 咁我買咗先,Thanks ~

請問你是在官網check 嗎? 你check幾多號?我check 6月22日 9月25日都要£1646
http://hk.myblog.yahoo.com/

bkfans123 發表於 22-10-6 22:54
請問你是在官網check 嗎? 你check幾多號?我check 6月22日 9月25日都要£1646
我在skyscanner search 然後揀 永安買,10/6 來,9/9 回英,我之前也是經永安買過,所以有小小積分在永安的Apps 扣埋,我尋晚買再平多百多元.

報告:國泰及英航復活節有放少少位

尼加拉伯爵 發表於 22-10-7 08:57
我在skyscanner search 然後揀 永安買,10/6 來,9/9 回英,我之前也是經永安買過,所以有小小積分在永安的 ...

好的,謝謝你,我去永安網睇下

cfs 發表於 22-10-7 09:04
報告:國泰及英航復活節有放少少位

謝謝告知,希望英航吾好有任何變更

另外,想請教下…點解CX有啲航班係官網睇無,但打電話去hotline又有的

CX一般好少平過12000來回,你呢個價我見轉機都要呀,快!遲左買唔到呀,你呢個價我都想買,我都系望緊6月底返港9月尾飛英,但我唔見有甘平。

yuyueng 發表於 22-10-7 10:04
CX一般好少平過12000來回,你呢個價我見轉機都要呀,快!遲左買唔到呀,你呢個價我都想買,我都系望緊6月底 ...

疫情把我們一班家長訓練到接受萬幾蚊的機票。

以前,summer回港再返去英國,我買到最貴的直航都係8xxx,如果6月回港,5xxx和6xxx都得。依家呢,我們見到萬一萬二已經心動,要去馬,唔好再等......

唉,貴票,仲要捱幾耐呵?陰公!我們!

TTEE1819 發表於 22-10-7 10:47

以前,summer回港再返去英國,我買到最貴的直航都係8xxx, ...

我地遲起步,一開始已經兩萬單程,無比較無傷害,無咁大感覺。
希望航運可以復常

TTEE1819 發表於 22-10-7 10:47

以前,summer回港再返去英國,我買到最貴的直航都係8xxx, ...

之前2年真系買6月尾BA倒頭來回系500英鎊咋,今年年頭買VS 6月尾倒頭來回700PremiumEconomic,不過可惜VS取消左,之後見轉機都萬幾,甘見到萬2直航真系算平。

pauline_c 發表於 22-10-7 12:14
我地遲起步,一開始已經兩萬單程,無比較無傷害,無咁大感覺。
希望航運可以復常
...

係呀,今年6月飛UK單程都要萬幾,宜家萬幾來回我已覺好平了

bkfans123 發表於 22-10-7 09:51
謝謝告知,希望英航吾好有任何變更

另外,想請教下…點解CX有啲航班係官網睇無,但打電話去hotline ...
秘密
‹ 上一主題|下一主題