用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 2023 暑假回港機票
樓主: Kjk0905
go

[英國] 2023 暑假回港機票   [複製鏈接]

Jennie 發表於 22-10-23 00:26
請問Lufthansa 係咪唔包行李? 我見skyscanner 寫得handcarry. 如果加行李,1件大約幾錢?
...

應該包一件寄倉行李 ,但額外加一件 ,要$1800左右 , 剛9月時有付款額外加寄倉行李。

Jennie 發表於 22-10-23 00:26
請問Lufthansa 係咪唔包行李? 我見skyscanner 寫得handcarry. 如果加行李,1件大約幾錢?
...

最低價格的吾包,其余票價係包1件寄倉的, 1件handcarry,價錢相差£58

我剛check 左LHR to HKG 加1件£55

漢莎網站上睇下,不同艙級不同價錢,行李或退改簽條款亦不同,好清楚嘅

bkfans123 發表於 22-10-22 15:00
第一想等下明年票價會吾會回落啲,再買來回
第二係阿仔夾左個friend 一齊返港
...
我都15,16唔知買來回好定買單程好. 好怕到時回英機票又再次緊張, 買唔到岩時間.  惆悵中

bb1225 發表於 22-10-24 10:03
我都15,16唔知買來回好定買單程好. 好怕到時回英機票又再次緊張, 買唔到岩時間.  惆悵中
...

個人意見:
既然這一刻,可以買2023年6月7月回港和9月回英的票,無論係萬四蚊的cx,或7千幾的轉機,岩價就可以買。點解要買單程回港?稍dd又買hkg to lhr hkg的票?

我想分開買。唔知之後會否有機再放寬,變咗機會多啲
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

TTEE1819 發表於 22-10-24 10:11
個人意見:
既然這一刻,可以買2023年6月7月回港和9月回英的票,無論係萬四蚊的cx,或7千幾的轉機,岩價就 ...

其實如果唔係阿仔話夾朋友一齊回港,我都回先買來回
http://hk.myblog.yahoo.com/
‹ 上一主題|下一主題