用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 聖傑靈女子中學
go

聖傑靈女子中學 [複製鏈接]

聽講今年St.Cat DSE成績冇人唔合格?
有冇知情人士透露下(聖傑靈近況/DSE成績)!
   1    0    0    0

XXXTENTACION 發表於 22-8-19 13:56
...

整體2+ 100%?

回覆 Poyau 的帖子

Yes好似今年有人讀medic, 成績應該好好卦

Poyau    發表於 22-8-19 23:59

XXXTENTACION 發表於 22-8-19 13:56
...

聖傑靈2022年成績有待公布
過去兩年改為公布4+ 之前係5+
中文/數學成績 OK 英文有改善空間

年份 主科 | CEM 4+
2021 57.4% | 59.4%
2020 57.4% | 64.2%

年份 主科 | CEM 5+
2019 16.2% | 13.0%
2018 17.4% | 14.1%
2017 17.5% | 15.6%
2016 24.7% | 21.9%

年份 中文 | 英文 | 數學 | 通識 4+
2021 71.1% | 34.5% | 72.5% | 51.4%
2020 70.7% | 55.6% | 66.2% | 37.1%

年份 中文 | 英文 | 數學 | 通識 5+
2019 19.6% | 8.0% | 21.0% | 3.6%
2018 19.3% | 9.3% | 23.6% | 4.3%
2017 22.2% | 14.0% | 16.4% | 9.9%
2016 24.5% | 26.4% | 23.3% | 13.2%

HKDSE Results
http://www.scsg.edu.hk/achievements/DSE_result.html

Poyau 發表於 22-8-19 23:57
聖傑靈2022年成績有待公布
過去兩年改為公布4+ 之前係5+
中文/數學成績 OK 英文有改善空間

感謝你哦     

...

佢有收少量band 2 無可能全部合格

回覆 10090 的帖子

F.1 係band 2 生,只要勤力,DSE 合格唔難喎!就算F.1 係 band 1 生,唔認真,hea 讀,DSE 也可以 fail.

朋友個女讀S4, 某D老師hea教,
又冇全日復課, 靠小朋友自動波或者出去補習

回覆 mch411 的帖子

其實間間學校都有老師hea 教,返唔返全日都唔係重點,最重要係學生肯唔肯努力和自律。講真,越出名嘅名校越多老師hea 教。
有朋友女係九龍塘top band 1 女校,高中真係無邊個不用補習

日本妹妹 發表於 22-9-9 22:36

其實間間學校都有老師hea 教,返唔返全日都唔係重點,最重要係學生肯唔肯努力和自律。 ...

補習與否睇家長。而香港風氣係幼稚園都要補習,同邊間學校都無關。

不過我同意學校愈名愈多hea老師

回覆 Jean1769 的帖子

同意呀!香港多怪獸家長,包括我自己

日本妹妹 發表於 22-9-9 22:36

其實間間學校都有老師hea 教,返唔返全日都唔係重點,最重要係學生肯唔肯努力和自律。 ...
係1A都有不少hea 教

...

聖傑靈無再於網頁公布各科成績
不過據校訊 整體2+ 100%
另外有畢業生入讀港大/中大醫科

傑靈校訊 創刊號 2023.03 (p.1 p.11)
https://www.scsg.edu.hk/sites/default/files/20230307.pdf

「剛畢業的學生在2022年香港中學文憑考試成績彪炳,所有科目都全部合格,而且與全港日校考獲4至5**的科目相比,我們絕大部份應考科目都遠超全港水平。」
‹ 上一主題|下一主題