用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 音小出結果未?
go

音小出結果未?   [複製鏈接]

音小今個星期出結果?
   6    0    0    0

回覆 mariko_chung 的帖子

今個星期六呀

仲記得上年去註冊個感覺好奇怪,K3都未讀就註冊小一

咁快就一年

想請問音小會收幾多人?

今晚啱啱收到音小email,話要延後到八月下旬先通知結果。

又會延後(emoji)‍(emoji)(emoji)‍(emoji)

12246 發表於 22-8-4 16:57
想請問音小會收幾多人?
上年我地估收500-800,因為offer gp都開左4個

Anne_Hall 發表於 22-8-5 22:00
上年我地估收500-800,因為offer gp都開左4個

佢上年收每人留位費$1000,我估佢上年賺留位費賺到笑

做咩事會延遲?明明第一個出offer容易啲賺留位費
好多家長等住收呢個offer買個安心

lavender_mum 發表於 22-8-6 17:06
做咩事會延遲?明明第一個出offer容易啲賺留位費
好多家長等住收呢個offer買個安心
...

花費在行政既時間同錢應該都得不償失… 學校應該唔旨在賺呢d 錢

回覆 jn880 的帖子

你好呀家長,請問你哋小朋友係音小讀得好嗎?無乜人講音小,你可否分享一下這間學校呢?我們有興趣就讀,謝!

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。
再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

受到警告

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。
再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

請問大家收到結果未?

回覆 dongpig 的帖子

未,31/8前…

回覆 Anne_Hall 的帖子

500-800 offer so many?!

回覆 RomeVac_FB 的帖子

學校好唔好睇家長對小孩有咩期望,所以我不作評論😊但可以分享小小,我小朋友讀左一年經歷疫情既學習,
學校既學習進度都較合宜,一個學期每科有評估、上下學期有考試。
功課量每日3-4樣,由於音樂學校,每星期有一堂器樂堂。
至於老師亦用心教導,基本我小朋友好享受學習,
而且係基督教背景,學習氣氛都會較為正面。
‹ 上一主題|下一主題