用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 體藝中學 難考嗎?
go

體藝中學 難考嗎? [複製鏈接]

我女黎緊升小六,二線小學,一心係入體藝,因為佢知道可以一星期上7堂PE堂之後,就發奮溫書,呈一 英文A, 其他都係B,(之前係全部C)
專項係籃球,打緊青苗。同跳高(冇咩成績)。本身係田徑、籃球校隊,班長及風紀。

請教一下各位前輩,有機嗎?
   2    0    0    0

angiechiu9 發表於 22-7-19 11:17
我女黎緊升小六,二線小學,一心係入體藝,因為佢知道可以一星期上7堂PE堂之後,就發奮溫書,呈一 英文A,  ...
有心便去試。
係呢度人地話無機會,你便放棄不試嗎?

體藝中學可以一試,同自行冇衝突

係唔係真係一星期上7堂pe , 如果是體育生?

醒目開學勳章

回覆 angiechiu9 的帖子

7堂真係好吸引
想請教,學校會點樣陪育體育生??

有機, 識人二線小學, 成績B2A-B1C, 冷門項目港隊, 田徑校隊, 風紀, 入了體藝, 所以你一樣有機會, 加油!

醒目開學勳章 王國長老

我女黎緊升小六,二線小學,一心係入體藝,因為佢知道可以一星期上7堂PE堂之後,就發奮溫書,呈一 英文A,  ...
最重要係你知道入到體藝, 就會無左自行同大抽獎資格, 只要無悔點解唔試呢

我囡已畢業, 當年我同佢都只向體藝出發, 入到時真係開心到喊

以你囡體育方面我覺得唔需要擔心, 俾多 d 信心佢啦

PE 堂係一星期 7 堂, 真係夠晒運動量

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

我囡專項係跆拳道, 由P.3 開始打比賽, 不論本地, 國內同海外都有參加, 亦有幸全部獲獎

小學時係校內田徑同排球隊, 跆拳道有打學界賽

以你女打緊青苗, 以此去睇, 同佢入表啦

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

我亞仔S3 PE生, 當年大約1B成績
入到去係精英班 (S2跌去返普通班)
2A 面試表現好應該有機入到

miriam 發表於 22-7-19 14:17
最重要係你知道入到體藝, 就會無左自行同大抽獎資格, 只要無悔點解唔試呢

我囡已畢業, 當年我同佢都只向體 ...

好多謝你的鼓勵,我都係想佢做佢鍾意的事,同入鍾意的學校。

絕對有機
去年B2學生都入到
係藝術個邊

醒目開學勳章 王國長老

angiechiu9 發表於 22-7-19 18:52
好多謝你的鼓勵,我都係想佢做佢鍾意的事,同入鍾意的學校。
我都係,只想佢入到鍾意既學校,讀得好唔好,相信佢同我都無悔

俾多 d 鼓勵佢,有比賽只要唔影響學習既繼續,係體藝多張cert點都好過無

點解咁似我女?為入體藝肯考好呈一,大家互相加油!
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 8-) ようこそ!ご覧で下さい!澤銘寶寶 よろしくお願いします! :-D

呈一中文剛派左卷,失左手 剛合格得6x分。我個女喊左出黎,我咪安慰佢,已經盡左力,唔洗咁唔開心,仲有呈二可以追

體藝不是只睇重英文?
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 8-) ようこそ!ご覧で下さい!澤銘寶寶 よろしくお願いします! :-D

她會喊就是已開竅,真乖

因為佢真係好想入體藝,真係好鍾意玩運動

籃球青苗去邊度學?

我女都好動,只學過排球幾堂,又話想打籃球,都唔知佢係咪三分鐘熱度😂

quote]angiechiu9 發表於 22-7-23 09:23
因為佢真係好想入體藝,真係好鍾意玩運動[/quote]

回覆 miriam 的帖子

為什麼如入了這間就沒自行,大抽獎?
‹ 上一主題|下一主題