用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇開學後先收到叩門offer?
go

有冇開學後先收到叩門offer? [複製鏈接]

日日見到有人報喜話成功,仲問揀邊間好?其實係好鼓舞的,但始終自己個女就一直冇消息,仲會問我係咪唔收佢?我既失落又難過,其實係咪真係暑假甚至去到開學都仲有機呢?我已經寫過信俾校長,仲有咩可以做?
   1    0    0    0

我當年14/8才收到offer, 不要氣餒,加油!

bilibala.ting 發表於 22-7-16 13:20
日日見到有人報喜話成功,仲問揀邊間好?其實係好鼓舞的,但始終自己個女就一直冇消息,仲會問我係咪唔收佢 ...

如想執漏 開學頭幾日係關鍵
有人等到開學才退學 甚至 no show
頭幾日未正式上堂 有學校會收人補上
但未必會主動揾人 等有心家長問學校

樓主叩咗幾多間? 一日未到9月都吾好失望難過,寫多幾封信,多些鼓勵嗰女,好好珍惜這暑假

開學頭嗰幾日打電話去學校問吓有冇學位,可能有人唔出現就會有學位多出,呢個時間有機會執雞

多謝大家(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)大家既意見同鼓勵對我好重要,因為其實我只有一間想叩到,所以我明相對機會又少好多!我要調整下自己心情先,因為唔想影響個女,依家又要同佢準備定本身會入既小學,真係唔容易!希望之後有好消息同大家分享

其實好大機會有人開學唔出現, 由其今年, 好多過外國既係唔會主動退學, 到settle down晒先退架, 連中學都有人係咁
‹ 上一主題|下一主題