用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 創意,美感,組織,勤奮
樓主: annie40
go

創意,美感,組織,勤奮 [複製鏈接]

ABC-DAD 發表於 22-7-28 21:01
全世界都係呢個條件排第一,好在好多秀外慧中嘅姑娘係160以下,170-下男仔都重有希望包括異國風情嘅佳麗。 ...
但可惜好多都經不起考驗,且視愛情如玩物.,對當時既誓言,好像西方國家將"XX無國界"咁隨意丟棄.

天外之人 發表於 22-7-29 10:10
好難睇到,比你睇到算係"真我個性",始終都係睇個人修養素質,正常就應該冇咁多暴躁龍.比你在街上遇見,可能不 ...

寫錯字了,原意是問大家覺得香港人禮儀好左定差左?跟大學生無關的。
講開大學,因為經常入去香港大學,學生中様靚身材好,穿衣有品味的(這個同服裝價錢有關),往往是普通話佳麗,走在路上,就是美麗的風景線。

annie40 發表於 22-7-29 10:44
寫錯字了,原意是問大家覺得香港人禮儀好左定差左?跟大學生無關的。
講開大學,因為經常入去香港大學,學 ...
中國香港既人應該都係好,衹係可惜分了顏色對立面,當然都有些人品格都好,就算對立面都接立對方意見,有些就真係................
香港係國際城市,人對人好基本上就唔會理會對方係咩國家既人.有時候我係覺得好多人視品牌及價格太重於一切,貼切主題既四點,基本上唔需要富裕都應做到.

shadeslayer 發表於 22-7-29 00:18
哈哈,阿女細個嘅時候我哋又係堅持要佢返屋企瞓晏覺,無論早上玩得幾開心下晝都要返屋企瞓晏覺。有啲親戚 ...

我細女從唔瞓晏教。由細到大從未瞓多過八個鐘,你都唔知我幾辛苦,想休息下都唔得。瞓咁少又長得高,真係得天獨厚,骨骼精奇。

beastiebistro    發表於 22-7-29 14:27

Yanamami 發表於 22-7-29 13:19
我細女從唔瞓晏教。由細到大從未瞓多過八個鐘,你都唔知我幾辛苦,想休息下都唔得。瞓咁少又長得高,真係 ...
選對了運動項目就是有福氣吧,我家的就對180只存在「低頭不見,抬頭見」
永遠羡慕-天上的一片雲。

天外之人 發表於 22-7-29 10:41
但可惜好多都經不起考驗,且視愛情如玩物.,對當時既誓言,好像西方國家將"XX無國界"咁隨意丟棄. ...
我在表達慳電標籤的看法而已,機器保養維護可另外談,別誤會我。

回覆 天外之人 的帖子

插句咀
顏色鮮豔還好,像紅紅綠燈,明顯,易於分別可以安全過。

帶保護色的最煩,都不知道是時尚還是特種兵

回覆 ABC-DAD 的帖子

厲害,真係高深莫測,真係冇咁耐經歷及磨練,隨時都帶到遊花園去......
不過我都係講事實,現今好多既愛情觀真係視如浮雲.

我感覺華人多添了點國際視野,多少都比較容易掌握到事情的分寸,畀啲時間,適應到嘅。

自帶文化基因的民族,特克苦耐勞,適應氣候變化。

天外之人 發表於 22-7-29 15:05
回覆 ABC-DAD 的帖子

厲害,真係高深莫測,真係冇咁耐經歷及磨練,隨時都帶到遊花園去......

沒有,真沒有,看你我ID 就想起唐寅的一句
一在平地一在天

ABC-DAD 發表於 22-7-29 14:54
選對了運動項目就是有福氣吧,我家的就對180只存在「低頭不見,抬頭見」
永遠羡慕-天上的一片雲。
...
未呀,未開始游水㗎。去學童保健,條生長線自小一開始就98%,年年高6-8cm. 出世後抱番屋企已唔多瞓,日日同佢搏鬥,瞓啦你,好心你瞓啦咁㗎。所以上幼稚園我就唔再嘥時間叫佢瞓,唔瞓罷。

Yanamami 發表於 22-7-29 16:10
未呀,未開始游水㗎。去學童保健,條生長線自小一開始就98%,年年高6-8cm. 出世後抱番屋企已唔多瞓,日日同 ...
那DNA太強大了,要足夠午睡,就係190嘅料

ABC-DAD 發表於 22-7-29 15:50
沒有,真沒有,看你我ID 就想起唐寅的一句
一在平地一在天
我都冇咁煩去睇,但一定係你在天上的神人,我在地上做凡人. 你的小朋友都完成晒學業,我的小朋友還在中學鑽研中.

天外之人 發表於 22-7-29 18:03
我都冇咁煩去睇,但一定係你在天上的神人,我在地上做凡人. 你的小朋友都完成晒學業,我的小朋友還在中學鑽研 ...
咁你多我好多青春啦。
首歌寫得幾好嘅。

能鑽研,就係人才,恭喜發財。

天外之人 發表於 22-7-29 18:03
我都冇咁煩去睇,但一定係你在天上的神人,我在地上做凡人. 你的小朋友都完成晒學業,我的小朋友還在中學鑽研 ...
原來你仍在品嚐箇中的甜酸苦辣,六,七年後,世界的變化必然甚巨,也許可以鼓勵孩子寫信給自己,放進時間囊,五年,十年再拿來看。
Ps. 阿女十多年前的信,還埋在樹底。

stillgood20 發表於 22-7-29 08:28
睇嚟我哋開始有d默契。
单依純在比賽出現, 我已留意.
不過, 我稍為喜歡同期比賽的潘虹.
就這個我一直看著謝廷峰的表情

如題 1。2

ABC-DAD 發表於 22-7-30 00:50
如題 1。2
這個女版'友情歲月',有d感受不同.
好似, 兩肋插刀,先搽唇膏.
柔滑美麗了啊!

annie40 發表於 22-7-29 22:07
原來你仍在品嚐箇中的甜酸苦辣,六,七年後,世界的變化必然甚巨,也許可以鼓勵孩子寫信給自己,放進時間囊 ...
人活在世間,自然就有甜酸苦辣滋味,各種味道都有它好與唔好經歷,在乎各人自己什樣平衡去品嚐. 孩子從幼稚園到中學所有我與她寫下的點點滴滴,包括書中有份刋登她既文章,全放在家中的保險箱內.

天外之人 發表於 22-8-1 10:11
人活在世間,自然就有甜酸苦辣滋味,各種味道都有它好與唔好經歷,在乎各人自己什樣平衡去品嚐. 孩子從幼稚園 ...
為人妻,為人夫,為人父母,有家庭,需擔當,任何味道都樂意......
‹ 上一主題|下一主題