用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請求意見,3 選 1 ,九龍塘學校/聖雅各/聖方濟各 ...
go

請求意見,3 選 1 ,九龍塘學校/聖雅各/聖方濟各

大家好

想聽一聽大家既意見,因為真係唔知點選擇好

現在有個女 3 個選擇

1. 九龍塘學校
2. 聖公會聖雅各小學3. 嘉諾撒聖方濟各學校

之前住九龍,所以報左九龍塘學校,佢收
不過黎緊會搬去灣仔,所以都叩門,聖雅各同聖方濟

現在就要最後選擇

大家會點分析呢?

佢係姐姐,仲有個2yrs 既細佬,無宗教信仰,雖然住灣仔,不過九龍塘又話遠唔遠,話近唔近
灣仔果兩間叫同區,其實都要上山坐小巴,所以交通/時間唔係最大問題
兩個校網都靚,41 同 12

所以......請教下大家意見

謝謝

回覆 karenau1212 的帖子

住灣仔, 有細佬, 聖雅各吧好多巴士都去到藍屋附近, 行上去都好方便啫

灣仔特登過海去九龍塘, 又冇咁既必要吧.

灣仔都係靚小學中學校網,我自己的話應該唔會特登過海讀KTS。女仔我會為了中學讀聖方濟各,細佬再考過或者抽過其他學校。

回覆 Raccch 的帖子

同意

SF,細佬到時再抽再叩

請問聖雅各已經出咗叩門offer啦?

karenau1212 發表於 22-6-22 16:26
大家好

想聽一聽大家既意見,因為真係唔知點選擇好

請問係咪已經收到嘉諾撒offer call?

回覆 Carolina427 的帖子

星期五面見副校長雖然未出offer
但我現在要諗定,因為津校一旦錄取就要即日註冊

回覆 comeonjames 的帖子

今日收到學校電話,叫我下星期4等通知

karenau1212 發表於 22-6-23 00:28
回覆 Carolina427 的帖子

星期五面見副校長雖然未出offer
明白,原來未出offer
你咁寫令到我朋友好緊張添

回覆樓主:

聖方, 仔到時再抽