用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 太平道Galilee伽利利幼稚園換校長
go

太平道Galilee伽利利幼稚園換校長 [複製鏈接]

啱啱睇到Galilee幼稚園現任校長Mr. Kenji Noguchi 就來要出任另一間國際幼稚園校長,睇來真係要執笠啦⋯⋯

【幼兒教育】Kendall 漢迪國際幼稚園疫市擴展 新校長Mr. Kenji 強勢加盟
https://www.edu-kingdom.com/a/%E3%80%90%E5%B9%BC%E5%85%92%E6%95%99%E8%82%B2%E3%80%91Kendall%E6%BC%A2%E8%BF%AA%E5%9C%8B%E9%9A%9B%E5%B9%BC%E7%A8%9A%E5%9C%92%E7%96%AB%E5%B8%82%E6%93%B4%E5%B1%95%E6%96%B0%E6%A0%A1%E9%95%B7MrKenji%E5%BC%B7%E5%8B%A2%E5%8A%A0%E7%9B%9F-359785
   0    0    0    0

回覆 JannyYin 的帖子

Seriously it is not a good school , don’t recommend to study there

ashash123 發表於 22-6-16 15:33

Seriously it is not a good school , don’t recommend to study there

Thank you for your information (emoji)

回覆 ashash123 的帖子

you mean galilee or kendall?

我兩個小朋友都係Galilee讀緊啊,佢地都返得好開心!日日都一早準備好換好校服話要返學,果日紅雨無得返好唔開心呢!學校有好多活動,小朋友都係自己親手製作同參與,因為Galilee係IB國際學校,同local school好唔同,其實係睇下家長想自己小朋友去咩學校,Happy School or 傳統學校。我自己就覺得,小朋友咁細個,幼稚園階段都係等佢地開開心心的過,以後仲有好長時間讀書,希望小朋友可以有一個開心嘅童年!Galilee雖然係國際學校,但佢都有Academic嘅一面,遊戲中學習,小朋友玩嘅同時都學都好多嘢,學術與活動都balance到,所以我兩個小朋友都返得好開心

同埋雖然換左校長,但係大部份老師都仲係度,學校既教育模式都無變,所以我作為家長都無擔心😊

yuen0804 發表於 22-6-29 17:42

傻的嗎?換校長等於學校執笠?

係呀,緊張到傻咗

Issacivymama 發表於 22-6-26 13:54

同埋雖然換左校長,但係大部份老師都仲係度,學校既教育模式都無變,所以我作為家長 ...

請問你係唔係在讀小朋友家長嗎?小朋友幾年班呀?

疫情都咁耐了,相信要退學嘅都退咗,應該唔會咁易執笠吧

換校長唔等於執笠卦

想問下Galilee用家,如果想讀Galilee去直資要外補咩課程呢

係啊!我兩個小朋友都係Galilee讀緊!一個K1,一個K3,佢地都好鍾意返學啊!學校成日都有好多唔同的活動俾佢地去參與,唔係淨係坐係度讀書,好似之前就有個Action Week,小朋友一起係garden度種植,睇住D小種子發芽、成長,仲有Book Week,小朋友可以扮演唔同嘅角色返學校,佢地都好興奮,又有得聽故事又有得行catwalk咁show俾大家睇佢地嘅打扮!我兩個仔女都好興奮!最主要係老師一個星期會有好多相片同videos俾我地家長睇,等我地家長知道小朋友係學校嘅情況!

Issacivymama 發表於 22-7-9 16:32

係啊!我兩個小朋友都係Galilee讀緊!一個K1,一個K3,佢地都好鍾意返學啊!學校成 ...

多謝分享!你小朋友依家k3,方唔方便透露下升去咩小學,Thx!

JannyYin 發表於 22-6-16 14:41
啱啱睇到Galilee幼稚園現任校長Mr. Kenji Noguchi 就來要出任另一間國際幼稚園校長,睇來真係要執笠啦⋯⋯
...

Patrick Sir 做校長 ?

https://www.ibo.org/school/051482/

Galilee International School

Type: PRIVATE

Head of school: Mr Patrick Lam

IB School since: 06 August 2017

Country / territory: HONG KONG

Region: IB Asia Pacific

IB School code: 051482

Website: gis.edu.hk

Poyau 發表於 22-7-17 17:23
Patrick Sir 做校長 ?

https://www.ibo.org/school/051482/

唔係掛

JannyYin 發表於 22-7-22 08:22
唔係掛

IBO 官網資訊
除非與 Patrick Sir 同名同姓?

Poyau 發表於 22-7-22 12:09
IBO 官網資訊
除非與 Patrick Sir 同名同姓?

相信很快就可揭曉啦……
‹ 上一主題|下一主題