用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 有小朋友讀s位既家長,一齊傾下
go

有小朋友讀s位既家長,一齊傾下 [複製鏈接]

有小朋友讀s位既家長,一齊傾下

我小朋友(梓麒)因自閉症要讀特殊幼兒,就讀於香港痙攣會
你地呢?

我好擔心佢要上特殊小學

Re: 有小朋友讀s位既家長,一齊傾下

我個仔今年9月讀,你個仔讀了多久,有進步嗎

內疚爸爸 寫道:
我個仔今年9月讀,你個仔讀了多久,有進步嗎
5月插班讀左2個月,15號已正式開課,so far 佢有好明顯進步,可以聽簡單指令,seat定定左,開始有noise

我個仔3歲啦,重未識講野,連媽媽都唔識叫,好基本指令都唔識做,成日跑,成日跳,無時停,好慘

內疚爸爸

你仔仔做緊訓練未呀?入s位之前

梓麒 寫道:
我好擔心佢要上特殊小學

ME TOO

內疚爸爸 寫道:
我個仔3歲啦,重未識講野,連媽媽都唔識叫,好基本指令都唔識做,成日跑,成日跳,無時停,好慘
我個仔3歲半,同你個b一樣未識講野,開始識叫媽媽,成日跑,成日跳,無時停

如果6歲前仲未講野,係咪多數要入特殊小學呢?

HelenMrs.Lau 寫道:
[quote]
梓麒 寫道:
我好擔心佢要上特殊小學

ME TOO [/quote]hello HelenMrs.Lau
你個b幾大

梓麒

你仔仔依家3歲半, 6歲前都未識講野? 你會吾會灰左d呀?

梓麒 寫道:

我好擔心佢要上特殊小學

Me too!! 我個仔2歲7個月,到而家都係1隻字都唔識講!I'm so unhappy and worry      

me 3  
ABCMAMA 寫道:
[quote]
梓麒 寫道:

我好擔心佢要上特殊小學

Me too!! 我個仔2歲7個月,到而家都係1隻字都唔識講!I'm so unhappy and worry       [/quote]

me 4, 我個仔2歲10個月啦!

four44 寫道:
me 3   [quote]
ABCMAMA 寫道:
[quote]
梓麒 寫道:

我好擔心佢要上特殊小學

Me too!! 我個仔2歲7個月,到而家都係1隻字都唔識講!I'm so unhappy and worry       [/quote][/quote]
Hei媽

hinhinmummy 寫道:
梓麒

做特殊媽媽既我會諗得長遠d,其實我已諗我將來老左阿仔點算

簽名被屏蔽

stellacl

圖咭 佢又睇唔睇? 點引佢睇??  多多指教

簽名被屏蔽

stellacl

黑暗日子真係唔知要幾耐呢~~ 我一拎咭佢就喊晒~~ 希望學校搞得掂!!

簽名被屏蔽

梓麒:
Don't worry about your son, as in my case he also study at SAHK in shatin (will us be classmate of our son?     ),and he had some improvement after those teachers help him and we can communicate with each other when he was 3 and half or 4 years old.
Although my son has not yet be study in normal primary school, (I guess ), I will try my best to help him.
梓麒 寫道:
[quote]
hinhinmummy 寫道:
梓麒

做特殊媽媽既我會諗得長遠d,其實我已諗我將來老左阿仔點算 [/quote]
‹ 上一主題|下一主題