用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 塘尾道官立小學
go

塘尾道官立小學 [複製鏈接]

請問有冇這間學校的家長,請問呢間學校好唔好?老師有愛心嗎?程度會偏淺嗎?升中後會唔會很難跟上進度?THX
   0    0    0    0

kh0620 發表於 22-6-10 13:08
請問有冇這間學校的家長,請問呢間學校好唔好?老師有愛心嗎?程度會偏淺嗎?升中後會唔會很難跟上進度?TH ...

塘官2021年小六98人畢業
只有部分升中校名無人數
名單上B1中學多數對學術有相當要求

2021年部分獲派中學
本區 7
九華 SFXC |
SMCC 油真 |
伊中(聯中) 循道 銘基

他區 5
HK3 金文泰
KL2 聖母玫瑰 | 黃棣珊
KL3 MCS
KL4 保棠

2020-21年度周年校務報告 (p.24)
https://www.tmr.edu.hk/it-school/php/webcms/public/index.php3?refid=2692&mode=published&nocache1654839901&lang=zh

https://www.tmr.edu.hk/it-school/php/webcms/files/upload/tinymce///20200505._2020-21_1651719782.pdf

回覆 Poyau 的帖子

謝謝你的回覆

2022 畢業生
今年90% 第一志願;94% 頭三志願

本區名單大致相同,油尖旺派位band 1學校
外區今年有
英華女書院
藍田聖保祿
可立
基督教會完全中學

回覆樓主:

想問塘官係咪A班精英班先入到b1中學?
如是,咁其他普通班入什麼banding 中學?

回覆 kkv408 的帖子

A班最多人入,我唔知道今年B班有冇,有都可能係一個至兩個我個女插班所以唔係呢兩班
‹ 上一主題|下一主題