用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 QS公佈最新世界大學排名,香港5間大學入前100名 ...
樓主: Arabellahk
go

QS公佈最新世界大學排名,香港5間大學入前100名   [複製鏈接]

cow 發表於 22-6-28 14:03
最多30幾個鐘。 以前節食, 覺得新陳代謝差咗。而家間中斷食, 新陳代謝好咗, 自我感覺良好 ...

我也是較接受斷食,每次隔離我都會實行!
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

shadeslayer 發表於 22-6-30 12:02
新娘潭真係好多單車意外,普通單車徑假日都好多意外,汀角路嘅消防局對出嗰條斜路其實唔係好斜,都好多意 ...
朋友們抄親車真係唔嘢少,撞甩門牙,撞爛塊面,骨裂算好彩。前幾年外藉機師在石澳道附近被車撞死,幾乎同好朋友老公特徵對號入座,最終唔係,點知是另一個朋友的弟弟,真慘!

annie40 發表於 22-6-30 16:13
朋友們抄親車真係唔嘢少,撞甩門牙,撞爛塊面,骨裂算好彩。前幾年外藉機師在石澳道附近被車撞死,幾乎同好 ...
石澳道係我以前每週必踩路線,有個落斜灣近 car park十分危險,速度高,入灣輕鬆出灣急,太快入灣基本上冇得救,出唔到灣,一定過對面線。對面線有車就 bye bye。
我抄就係呢度!
The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.

就算車手,落石澳道什至比大霧山落山更危險。

大尾督之危險係對假日車手嚟講。

ABC-DAD 發表於 22-6-30 18:02
就算車手,落石澳道什至比大霧山落山更危險。

大尾督之危險係對假日車手嚟講。 ...
揸開港島區的,會比較習慣彎多斜路多,兼大霧。

annie40 發表於 22-6-30 19:35

講緊單車喎

annie40 發表於 22-6-30 19:35

除咗嗰個灣,其他OK,大把危險過石澳的地方。

嗰個灣危險在,無論你去過幾多百次,只要一次唔記得咗嗰個灣入灣要收多啲油,就會過對面線。

(0 Bytes, 下載次數: 5)

ABC-DAD 發表於 22-6-30 21:10
講緊單車喎
哈,我單車甚水平,連看题都可以錯,好彩無去踩單車,否則抄車王非我莫屬。

shadeslayer 發表於 22-6-30 21:26

除咗嗰個灣,其他OK,大把危險過石澳的地方。
真係好刺激,戥踩公路的朋友們「一額汗」。

三號風球,大風大雨,小心駕駛
‹ 上一主題|下一主題