用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 果個Ms CheXXg 甚麼故事班
樓主: Jean1769
go

果個Ms CheXXg 甚麼故事班   [複製鏈接]

964000 發表於 22-6-6 06:53
見幼稚園版話佢勁鬧小朋友,嚴師出高徒, 有SPCC offer, 百貨遇百客

請問仲有個post嗎?我想睇下

一個又肥又惡的C9, 開班吹噓自己仔女入到SMC! 仲叫埋的家長宣揚小朋友讀左佢的班就入到名校喎! 睇番佢教的中英文, 發音文法都不少錯失. 咁樣都可以教小朋友但又有人話重點唔係依啲. 最緊要入到名校

Jean1769 發表於 22-6-6 08:34

Ms Cheung 面試班好嗎? https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3854475

金撈張正正就係要製造恐懼先會多生意. 就算比你入到名校, 但個心理陰影有幾影響小朋友你根本吾會知道. 有朋友個仔上過, 話金撈張教比小朋友的價值觀完全錯誤, 例如, 情緒勒索, 話考到好學校先可以令爸爸媽媽開心 ; 好學校先會有IPAD 用; 面試期間答得正確吾夠, 要贏人之類.....問心金撈張咁看重自己業績, 而自己
業績又系以幾多 SPCC CKY DBPS DGJS offer 黎衡量, 當年真系吾信會棄DBS 要SMC, provided that 當年SMC無而家咁受家長歡迎. 出面面試班有大把選擇,一樣都有好offer, 點解要犧牲自己小朋友個童真黎上金撈張堂..為求目的真系可以連自己小朋友心智都唔理??追求呢一兩年個學術進度唔難, 但長遠要改變植入小朋友的錯誤價值觀先難啊...

jackeywesley 發表於 22-6-6 12:09
金撈張正正就係要製造恐懼先會多生意. 就算比你入到名校, 但個心理陰影有幾影響小朋友你根本吾會知道. 有朋 ...

DB = Discovery Bay ?

願者上釣, 又有甚麼好怨, 現代家長學歷高了, 分析能力反而低了, 先不要說制度之故, 但先有如此家長, 才會有如此教學中心

964000 發表於 22-6-6 09:17
Ms Cheung 面試班好嗎? https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3854475

唔該哂!

Gud567567 發表於 22-6-6 09:08
一個又肥又惡的C9, 開班吹噓自己仔女入到SMC! 仲叫埋的家長宣揚小朋友讀左佢的班就入到名校喎! 睇番佢教的 ...

保守估計佢有過百學生,有神校offer的都係約二十人,仲要呢堆學生好多時手執多於一名校offer,又加上呢堆學生父母一定出盡奶力力谷,呢個金撈張究竟有幾大影響真係個謎

jackeywesley 發表於 22-6-6 12:09
金撈張正正就係要製造恐懼先會多生意. 就算比你入到名校, 但個心理陰影有幾影響小朋友你根本吾會知道. 有朋 ...

如果佢真係咁,真係好過分喎,對細路影響深遠,學你話齋,其他正路點的面班都一樣有人入神校,點解要俾佢軍訓?我覺得班家長有少少當佢神咁拜

pwhr 發表於 22-6-6 12:53
願者上釣, 又有甚麼好怨, 現代家長學歷高了, 分析能力反而低了, 先不要說制度之故, 但先有如此家長, 才會有 ...

你講得啱,而家d家長好似無乜主見,有時好低能的問題都要上討論區問,驚死做多做少咁,完全無自己看法咁

小朋友上左兩個月ms Cheung 無再上. 佢係成日鬧小朋友。 令我哋決定退出既係因為佢教到小朋友冇埋同理心,話說有一次上堂,有一位同學仔係佢話可以開始前就睇左題目,佢就鬧果位小朋友同唔俾果位小朋友參與,佢話因為小朋友偷睇唔聽指示。然係果位小朋友當然唔開心同一直飲泣啦,跟住佢又再話小朋友自己做錯仲喊咩,仲同埋班上其他小朋友去講呢位小朋友有幾唔arm又唔抵幫. 我睇完片覺得好有問題,佢教到小朋友要一齊去bully 果位飲泣既同學仔😪

tracy_082 發表於 22-6-6 13:31
小朋友上左兩個月ms Cheung 無再上. 佢係成日鬧小朋友。 令我哋決定退出既係因為佢教到小朋友冇埋同理心, ...

吓!咁樣教小朋友,仲好意思send片出嚟,不過可能有家長會欣賞,至緊要interview 時合作。
你都算清醒無再上,扭曲了的價值觀入了神校都補唔返。

回覆 Jean1769 的帖子

我聽過知情者話金撈張係會勸退無足夠學術能力既學生,從而推高自己命中率.其實好似傳銷套理論,只要成功塑造一少部分成功既上線同放大班所謂面試成功者(金撈張個成功人士offer king queen 分享會同埋D signature 金撈 whatsapp cap圖),就會有好多信徒同下線自動送上門.

964000 發表於 22-6-6 14:04
吓!咁樣教小朋友,仲好意思send片出嚟,不過可能有家長會欣賞,至緊要interview 時合作。
你都算 ...

名幼,名校好多bully人,雙面人小朋友,可能,咁才入到呢d學校。

tracy_082 發表於 22-6-6 13:31
小朋友上左兩個月ms Cheung 無再上. 佢係成日鬧小朋友。 令我哋決定退出既係因為佢教到小朋友冇埋同理心, ...

咁真係唔要得,成個集中營咁,好彩你醒目走得快,但佢又會照錄俾你哋睇先好野

jackeywesley 發表於 22-6-6 14:45
回覆 Jean1769 的帖子

我聽過知情者話金撈張係會勸退無足夠學術能力既學生,從而推高自己命中率.其實好似 ...

你形容得好抵死但又真係好似。佢個page好有自吹自擂feel再加埋signature whatsapp screen shot with rolex panda
仲有成功人士洗腦分享會,唔知到時駛唔駛所有參與者嗌口號進行誓師儀式

Jean1769 發表於 22-6-6 08:34

me too

Hillary0609 發表於 22-6-6 15:39
me too

樓上有人貼左啦

Jean1769 發表於 22-6-6 17:03
樓上有人貼左啦

好多出面試班係咁,我上佐Miss K,情況差不多

Hillary0609 發表於 22-6-6 17:59
好多出面試班係咁,我上佐Miss K,情況差不多

咁樣軍訓式?我覺得呢個Miss K好無料到,成日講阿媽係女人既野,同埋打住女拔畢業的綽頭但其實佢都係中學先入DG,最頂唔順佢好似想sell埋樣

而且佢d業績好似連金撈張都不如,但佢收超貴

‹ 上一主題|下一主題