用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 IMM5646 係咪一定要加拿大 CHN 及HK雙方都做聲明先可以 ...
go

[加拿大] IMM5646 係咪一定要加拿大 CHN 及HK雙方都做聲明先可以入IRCC [複製鏈接]

IMM5646 係咪一定要加拿大 CHN 及HK家長兩邊都要做聲明先可以入IRCC?
因為加拿大CHN(寄宿家庭部) 半個月都未幫我做聲明,一直在進都無回覆‧
我怕等得黎都開唔切學, 若只提供我HK一方做聲明, 又怕比IRCC打回頭.

現在只欠這份IM5646就可以入紙申請Student Visa, 有無人有經驗可以分享下?
   0    0    0    0

我之前係加拿大同HK都有做聲明。 加拿大的親戚是去律師樓做聲明,我哋HK就去民政事務署做宣誓

LikLik 發表於 22-5-26 16:42
我之前係加拿大同HK都有做聲明。 加拿大的親戚是去律師樓做聲明,我哋HK就去民政事務署做宣誓
...
之後張兩份聲明的pdf upload?

PINKAVA 發表於 22-5-26 23:53
之後張兩份聲明的pdf upload?

係呀,scan哂兩份做一個pdf file upload

PINKAVA 發表於 22-5-25 20:06
IMM5646 係咪一定要加拿大 CHN 及HK家長兩邊都要做聲明先可以入IRCC?
因為加拿大CHN(寄宿家庭部) 半個月都 ...

要兩邊做
加拿大那邊係找custodian做
做漏一邊都要補

100100 發表於 22-5-27 01:42
要兩邊做
加拿大那邊係找custodian做
做漏一邊都要補

想問下,如果媽媽會去陪讀,係咪都要搵加拿大 custodian 呀?

kubemama 發表於 22-5-27 23:44
想問下,如果媽媽會去陪讀,係咪都要搵加拿大 custodian 呀?

是的
‹ 上一主題|下一主題