用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 ymca 小學 3rd round interview
go

ymca 小學 3rd round interview

大家好有冇人做第三round Y1 interview ?

希望你有好消息,呢間學校好好,校長老師好有heart!

ol_bb 發表於 22-5-21 09:21
希望你有好消息,呢間學校好好,校長老師好有heart!

Thanks ! 我見都幾多人in !

In 得耐嗎? 有講幾時有result 嗎?

ol_bb 發表於 22-5-21 09:34
In 得耐嗎? 有講幾時有result 嗎?

Around 1 hour ! Result should be available this month I think

Good luck !

回覆 Christielaw33 的帖子

如果你本身係佢幼稚園的學生 , 就會有第3 ROUND , 街外生只得 2  ROUND

有其他幼稚園學生,我識一位上年3rd round 不是YMCA幼!

chriskaan 發表於 22-5-21 13:37

如果你本身係佢幼稚園的學生 , 就會有第3 ROUND , 街外生只得 2  ROUND  ...

Thanks for the reply. My kids are not from their kindergarten (emoji)

再唔係考小一插下學期 , 因為都會有外籍小朋友退學 , 回家鄉 , 所以 , 開學後3-4個月 , 應該都可以考插班

我小朋友上年十月IN 左一次, 就有OFFER
而家要IN 3次?

bobobobo_hk 發表於 22-5-24 17:27
我小朋友上年十月IN 左一次, 就有OFFER
而家要IN 3次?

No it’s just separate  into 3 rounds

我舊年10月考, in 一次就直出offer 喎! (非ymca 幼)

pkjanel 發表於 22-5-25 09:08
我舊年10月考, in 一次就直出offer 喎! (非ymca 幼)

佢分開三個月份in , 並不是要in 3 次

請問係咪講緊天水圍嗰間青年會小學吖?如果15分入到嗎?

FilifalaW 發表於 22-5-26 16:23

請問係咪講緊天水圍嗰間青年會小學吖?如果15分入到嗎? ...

Sorry for the confusion - No !I’mtalking about csw ymca one