用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 HSBC Debit Card
樓主: Mandy2005
go

[英國] HSBC Debit Card   [複製鏈接]

plumdeer 發表於 22-9-8 15:29
唔係講red 卡呀,因red係信用卡。
係喎, 係Master Debit Card. 滙豐The ONE Master Debit Card 好似2021年頭推出

plumdeer 發表於 22-9-8 11:38
問咗分行,佢話張咭好新,佢要溫下書先答到我,最後佢話可係app搞,但要先可通海外提款功能才可再條整。
...
好似個個staff既回覆都唔一樣.我問嗰位只話係APP都處理就得, 冇叫我先通海外提款功能. 同埋, 我申請卡時已將每日提款金額調低左.

但我申請左成個幾月都未收到張卡. 而阿女已經返左英國. 我諗住等收到時, 我activate張卡, 係HK用下先寄比阿女係英國用.

bb1225 發表於 22-9-9 11:39
但我申請左成個幾月都未收到張卡
打去問下, 通常一到兩個星期就收到

好似個個staff既回覆都唔一樣.我問嗰位只話係APP都處理就得, 冇叫我先通海外提款功能. 同埋, 我申請卡時已 ...

冇理由咁耐喎,我自己張主咭和附屬咭都係申請後一星期就收到,會唔會寄失了?我諗你不如查吓先啦

好似個個staff既回覆都唔一樣.我問嗰位只話係APP都處理就得, 冇叫我先通海外提款功能. 同埋, 我申請卡時已 ...

我女自己用app 申請,都係2星期內收卡。同時我女收到卡都用電腦將英國匯豐戶口連結埋一齊。無落過bank
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

想問我仔已經有UK 戶口,香港申請咗debit card,hk hsbc app 是否會即時可以顯示埋UK 戶口嘅balance?

SIYip 發表於 22-9-25 14:26
想問我仔已經有UK 戶口,香港申請咗debit card,hk hsbc app 是否會即時可以顯示埋UK 戶口嘅balance?
...

HSBC 有 UK app

是否可以用UK HSBC app 手機過數去HK debit card?

醒目開學勳章

SIYip 發表於 22-9-25 14:26
...

Hk & Uk 戶口可以連埋一齊。
跟住顯示埋uk hsbc balance。

peggy 發表於 22-9-25 18:12
Hk & Uk 戶口可以連埋一齊。
跟住顯示埋uk hsbc balance。

想問點樣連?

醒目開學勳章

SIYip 發表於 22-9-25 18:22
想問點樣連?
https://youtu.be/xAERRcAn944

請問有冇咩criteria先可以申請

bkfans123 發表於 22-9-2 15:34
grace.yap
peggy

請問你用HSBC HK world debit card 交學費,係唔係入賬學校英國銀行戶口?是的話,香港有冇收取手續費呢?因為我見到宣傳單張話呢張卡係用於本地及海外消費及提款,我擔心佢講嘅「消費」係唔係包括入帳英國戶口呢?
Lilypie 5th Birthday Ticker

aylau 發表於 22-10-1 22:55
請問你用HSBC HK world debit card 交學費,係唔係入賬學校英國銀行戶口?是的話,香港有冇收取手續費呢? ...

因係阿仔自己交,我吾太清楚,但我見佢係在學校的內聯網入debit card直接付款的,都係係戶口扣已有嘅英磅
http://hk.myblog.yahoo.com/

bkfans123 發表於 22-10-1 23:00
因係阿仔自己交,我吾太清楚,但我見佢係在學校的內聯網入debit card直接付款的,都係係戶口扣已有嘅英磅
...

我啱啱試咗,學校個payment system 用平時上網購物一樣,吾係匯款,所以冇收手續費。
Lilypie 5th Birthday Ticker

aylau 發表於 22-10-2 23:11
我啱啱試咗,學校個payment system 用平時上網購物一樣,吾係匯款,所以冇收手續費。
...

是的
http://hk.myblog.yahoo.com/
‹ 上一主題|下一主題