用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Swiss Airlines LHR-Zurich-HKG Happy Share
go

[英國] Swiss Airlines LHR-Zurich-HKG Happy Share

屋企人啱啱今日到港
LHR-Zurich 8:40am-11:35am

Zurich-HKG 1:05pm-7:10am +1

但甘岩兩程都delay, 到港時間為 8:17am
屋企人話排隊檢疫+immi 用了5個鐘, 搭車轉了多間酒店, 最後大概4pm先到酒店

機票我哋買單程HKD4,4XX. 一件寄艙行李23kg, 一件手提行李.

回覆樓主:

請問Zurich 轉機係咪再check文件?用番英國個PCR test 就得?

回覆 etoile 的帖子

吾知, 要問問屋企人先
不過屋企人無出境, 係轉機, 你見轉機時間有限, 應該吾駛問10成10係用返英國test 結果啦

有無check就少事啦,  端估英國check-in 完之後D 文件吾會擺入check-in 行李寄倉掛?

Kawaiistar 發表於 22-5-8 17:55
屋企人啱啱今日到港
LHR-Zurich 8:40am-11:35am
機票係幾時買架?

Kawaiistar 發表於 22-5-9 15:37
回覆 etoile 的帖子

吾知, 要問問屋企人先

多謝回答。

回覆 canterlau 的帖子

3月

我都3月買,不過7月航班已經cancelled喔….

swiss airlines 由Zurich -->HK 只係5月同6月既星期六 有炸, 然後話停飛到10月先會再有返。
我之前係FB個quarantine group 到睇到有人post 出來係咁講。

Swiss Air 自己唔開,轉左比Lufthansa operate ,漢莎第一班6月3號開,變左起FRA轉機。

最近又多咗熔斷,土耳其同阿聯酋都比人停咗。

foxli 發表於 22-5-25 12:45
最近又多咗熔斷,土耳其同阿聯酋都比人停咗。

係囉,都幾得意,positive cases 加failed to comply with regulations ,通常都係加埋6個(4+2,5+1),好巧合,確診數目唔係有%計算咩?隻隻被熔斷的機都係差唔多的乘客量?

TTEE1819 發表於 22-5-25 13:47
係囉,都幾得意,positive cases 加failed to comply with regulations ,通常都係加埋6個(4+2,5+1) ...
其實如果純粹陽性真係好難熔斷,但一去到文件唔合規格,都係好容易熔斷,好似1個文件問題加3個陽性都係要停。

foxli 發表於 22-5-25 16:19
其實如果純粹陽性真係好難熔斷,但一去到文件唔合規格,都係好容易熔斷,好似1個文件問題加3個陽性都係要停 ...

好似話有D文件唔系全英文就衰左。