用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 Stamford year 6
go

[其他] Stamford year 6 [複製鏈接]

請問有冇小朋友讀緊Stamford? 因為小朋友收到G6 offer ,考慮中….

另外除學費外,還是其他額外開支嗎?🙏🏻

2    0    0    0

lailaiagnes 發表於 22-5-4 00:29
請問有冇小朋友讀緊Stamford? 因為小朋友收到G7 offer ,考慮中….

另外除學費外,還是其他額外開支嗎? ...
課外活動係 optional, 大部份要收費。每年一次 camp 大約二千幾。 其實都冇額外雜費。 lunch 同校車都係 optional。 所有書本文具電腦校刊全包。

ckmammy 發表於 22-5-4 08:36
課外活動係 optional, 大部份要收費。每年一次 camp 大約二千幾。 其實都冇額外雜費。 lunch 同校車都係 op ...

課外活動大約幾錢?另外之前見有人學校有機會會擔要你讀EAL課程,請問如果真要又幾錢?(emoji)(emoji)

另外,因為對這學校認識不多,所以想知小朋友如果在這校讀書會否開心?學校老師有愛心嗎?

Thanks so much

lailaiagnes 發表於 22-5-4 08:57
課外活動大約幾錢?另外之前見有人學校有機會會擔要你讀EAL課程,請問如果真要又幾錢?(emoji)(emoji)

另 ...
課外活動由免費到最貴 二百幾蚊一堂都有。 一年分兩個 term 咁上。EAL 你入學前學校會通知你需唔需要上, 如果需要就額外畀五十萬。 你係咪已經收到offer?如果學校冇要你上 EAL 就唔使畀。 我小朋友已經讀緊第五年, 佢都讀得開心。 中學開始如果認真做功課既話都幾忙。 學校老師同校長都幾 nice。 校長會週不時會同學生傾計。 早幾個月上緊網課嗰陣,學校都安排校巴運送美術用品,文具,運動用品比學生,感覺都幾窩心。

ckmammy 發表於 22-5-4 09:31
課外活動由免費到最貴 二百幾蚊一堂都有。 一年分兩個 term 咁上。EAL 你入學前學校會通知你需唔需要上, 如 ...

是的,我已經收到offer , 考慮中……

課外活動由免費到最貴 二百幾蚊一堂都有。 一年分兩個 term 咁上。EAL 你入學前學校會通知你需唔需要上, 如 ...

請問你小朋友讀year 幾? thanks

lailaiagnes 發表於 22-5-4 09:58
請問你小朋友讀year 幾? thanks
而家讀緊 G8

請問上EAL係需要額外俾50萬?

DoubleKMami 發表於 22-5-6 23:00
請問上EAL係需要額外俾50萬?
係,之前聽要入讀 EAL 既家長係咁講
‹ 上一主題|下一主題