用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 芬蘭航空又取消咗,想點呀!
樓主: 三國1
go

[英國] 芬蘭航空又取消咗,想點呀! [複製鏈接]

yuyueng 發表於 22-5-3 20:49
我都咁話,一半機會都無!我原本訂咗維珍,VS取消訂漢莎,似乎無歐洲航空公司飛香港,我都好佩服荷蘭航空依 ...

係囉,今日又有同事問我飛唔飛英國探孩子?我話我可以飛去英國,但無本事撲機票,又要book酒店,仲有擔心熔斷問題,分分鐘熔斷要停在英國多幾個星期,煩囉,寧願唔飛。

foxli 發表於 22-5-3 21:08
因為KLM唔係行俄羅斯嶺空,同埋喺泰國機組換班,所以除咗熔斷對佢有少少影響,其他都唔係問題,佢本身都會 ...
原來如此,真係雪上加霜,政府唔改熔斷同入境政策,歐洲機都唔黎。

TTEE1819 發表於 22-5-3 21:21
係囉,今日又有同事問我飛唔飛英國探孩子?我話我可以飛去英國,但無本事撲機票,又要book酒店,仲有擔心 ...
無必要都唔會飛,只不過中學生放暑假無地方去,一年返一次都咁難。

foxli 發表於 22-5-3 21:08
因為KLM唔係行俄羅斯嶺空,同埋喺泰國機組換班,所以除咗熔斷對佢有少少影響,其他都唔係問題,佢本身都會 ...

KLM好叻

三國1 發表於 22-5-2 18:34
啱啱收到信息,要取消6月嘅機,究竟點先可以返到香港

我買咗土耳其航空,應該唔受俄羅斯影響,希望順順利利。

Band5 發表於 22-5-3 22:28
我買咗土耳其航空,應該唔受俄羅斯影響,希望順順利利。
我昨天都收到Finnair通知,除消了我訂左6月8日的机,我立即上網揾机票,我見土耳其航空有得飛,而且價格最平,但我未搭过土耳其航空,所以無買,我最後買了Qatar Air,希望飛到啦。或者之後等你報告下土耳其航空好唔好,下次可以考慮。

三國1 發表於 22-5-2 18:34
啱啱收到信息,要取消6月嘅機,究竟點先可以返到香港
我昨天都收到Finnair通知,除消了我訂左6月8日的机,我立即上網揾机票,最後買了Qatar Air,希望飛到啦。我本来上年用分换左6月8日的CX机,但之前收到通知c話ancel班机(不过原来CX 之後又开返6月8日的机,可能想将机票賣贵D),我先至揾Finnair, 點知Finnair又cancel, 而家買左Qatar,希望顺顺利利啦

trendy007 發表於 22-5-3 23:53
我昨天都收到Finnair通知,除消了我訂左6月8日的机,我立即上網揾机票,最後買了Qatar Air,希望飛到啦。我 ...
政府放寬咗熔斷,依家應該幾穩陣。

回覆 summerhotel1 的帖子

I bought end June 漢莎 London飛德國then香港, any news or updates ?
‹ 上一主題|下一主題