用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Greenfield N班
發新帖回覆
go

Greenfield N班

請問Greenfield好唔好?有用家可以分享嗎?英文程度如何,是NET? 廠小朋友學到嘢嗎?

我小朋友係GF PN用家,校長,老師,職員和EE都很有愛,他們會記得每一位小朋友的名字,每朝返學,校長也會出學校門口和小朋友打招呼和協助他們回課室,我班的班主任直程主動將她的手提電話俾咗家長,就算我們夜晚或者公眾假期有問題,班主任也會很快回覆,她也會常常給予意見教我們在家怎樣教導小朋友,所以小朋友很喜歡返學。

PN有NET做英文班主任,英文程度適宜,我們在家是零英文語景,但我小朋友可以說到簡單英文句子,疫情期間上zoom, 見證NET老師問問題,我小朋友也能回應,所以整體也很滿意呢

好詳細,多謝你嘅分享(emoji)(emoji)‍♀️

n好好,老師職工都有愛心,當然k更加多選擇

Chanelaholic 發表於 22-5-2 00:13
我小朋友係GF PN用家,校長,老師,職員和EE都很有愛,他們會記得每一位小朋友的名字,每朝返學,校長也會 ...

請問你係邊個校舍用家,我今年收到Longbeach PN班offer唔知好唔好

我覺得好好 上面樓主所講既野都係真 班主任真係會比佢個手提電話號碼比我地同佢隨時溝通 係一間好有愛既學校 上至校長 下至Ee 都記得我小朋友個名。我地都係net做 class teacher,係語言上面小朋友進步得好快。
利申:上年N班就係讀緊long beach greenfield

flosscandy 發表於 23-3-30 15:57
我覺得好好 上面樓主所講既野都係真 班主任真係會比佢個手提電話號碼比我地同佢隨時溝通 係一間好有愛既學 ...

Same

班主任好好
一樣比手提電話我
老師好好既一間學校

flosscandy 發表於 23-3-30 15:57
我覺得好好 上面樓主所講既野都係真 班主任真係會比佢個手提電話號碼比我地同佢隨時溝通 係一間好有愛既學 ...

感謝分享,請問你地K班有繼續讀落去嗎

我孩子由N讀到k3,學校學術好又有愛心語境也非常好,考英普小學有優勢

gegeshe 發表於 23-3-27 20:16
請問你係邊個校舍用家,我今年收到Longbeach PN班offer唔知好唔好

我小朋友PN係Longbeach呢

tcdino 發表於 23-4-1 23:38
我孩子由N讀到k3,學校學術好又有愛心語境也非常好,考英普小學有優勢

感謝回覆,請問Greenfield嘅數學係用英文定中文教
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊