用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 史基浦機場
go

[英國] 史基浦機場 [複製鏈接]

有無人知, 倫敦坐 ba 去史基浦機場(ams), 轉cx返香港, 中間只有1.5小時, 究竟夠唔夠, 有無人試過?
   0    0    0    0

LoveChild 發表於 22-4-23 21:14
有無人知, 倫敦坐 ba 去史基浦機場(ams), 轉cx返香港, 中間只有1.5小時, 究竟夠唔夠, 有無人試過? ...

1.5小時驚好趕,前面班機有咩事delay就閉。我地揀左3小時多啲時間走盞

我都擔心會好趕, 但係同一日, 只有3班機, 仲要無直航, 3班機都係在ams 轉機, 如果轉機時間要有3小時, 就要6點幾在LHR上機, 我擔心太早, 小朋友去機場有問題

LoveChild 發表於 22-4-23 21:28
我都擔心會好趕, 但係同一日, 只有3班機, 仲要無直航, 3班機都係在ams 轉機, 如果轉機時間要有3小時, 就要6 ...

太細又可能會擔心,有冇人同佢一齊?

或者安排佢前一晚喺機場酒店住,朝早過去會方便啲。

LoveChild 發表於 22-4-23 21:14
有無人知, 倫敦坐 ba 去史基浦機場(ams), 轉cx返香港, 中間只有1.5小時, 究竟夠唔夠, 有無人試過? ...

阿姆斯特丹史基浦機場

申根航班在阿姆斯特丹史基浦機場的最短轉機時間為 40 分鐘,非申根航班為 50 分鐘。 但請注意,如果您前往非申根國家旅行,則需要通過額外的安檢和護照檢查。 這可能會增加您所需的轉機時間。

上面段文字係KLM網頁抄出嚟,上個月自己喺赫爾辛基去ams轉機返香港,航班好凖時,都係1.5小時轉機時間,但要過imm,之後又要去閘口check文件,時間都係剛剛好,重要係果班機係有大半人喺泰國落機,唔須要check文件,真係最好預多少少時間。

AMS 機場冇 LHR 甘大,但亦都吾細,歐洲內陸航班十居其九都有delay ,準時係bonus . 你的時間1.5 小時,真係有d博,上吾到的話可以坐第二天的航班嗎?

https://www.facebook.com/groups/2788738214495345/permalink/5107602775942199/

樓主最後點安排?如果遇著好似post裡面咁講,個半鐘真係搞唔掂,咁混亂佢一個人唔知可唔可以handle到。
‹ 上一主題|下一主題