用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問回港高鋒
go

[英國] 請問回港高鋒 [複製鏈接]

是否過左七月,八月回港會少人啲?還是一樣咁多?還未訂酒店
   0    0    0    0

而家最大問題係無乜機返. 如果林太仲入堅持機組人員要quarantine 咁多日,睇怕航空公司都唔會搏,隨時又熔斷。以前cx 1日有4班,而家1個月得2 班。6月後真係要過20/4 至知。 總之回港難過乜!
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

yoyo123 發表於 22-4-4 23:02

過了暑假入境人數會少一點,不過酒店還是待政府公佈後立即預訂,選擇可以免費取消的便可以。因為隔離只需七日很方便,多了很多香港人回港探親,而且溶斷只需七日,航空公司預計八至九日飛一次,避開被溶斷使客人帶來突如其來的變化,好讓大家安排住宿,方便了大家又可以保障大家安全

Jennie 發表於 22-4-4 23:29
而家最大問題係無乜機返. 如果林太仲入堅持機組人員要quarantine 咁多日,睇怕航空公司都唔會搏,隨時又熔 ...

熔斷真係好麻煩

正常回港高峰期6月同7 月,8月應該無咁多人,咁9月一定再少啲。

除左在英國留學的香港人外,其實有好多人想從外地回港,包括美加留學生,也有因工作或探親而滯留在外國的人,如果在FB內hk quarantine group內,就見到好多人講緊回港機票和酒店的事,實在太多人要飛回香港。所以,當你有回港日期eg六月七月,就試book酒店吧,8月份的隔離酒店,我記得未有資料。

外籍家庭探親回港多數八月返香港,家庭房/相連房需求大。

剛幫朋友睇酒店,我見荃灣dorsett 7月尾有房,$680 per night,單人,7月25至8月1日,共$4760。

Jennie 發表於 22-4-4 23:29
而家最大問題係無乜機返. 如果林太仲入堅持機組人員要quarantine 咁多日,睇怕航空公司都唔會搏,隨時又熔 ...

請問點解20/4先知?

小公主媽媽 發表於 22-4-5 18:38
請問點解20/4先知?

我估係因為4月20復課,兼好多機構(包括我公司)在20日開始全面復工,加上有點防疫限制又開始鬆少少,過左20日後如果疫情大反彈,又會有變陣。
‹ 上一主題|下一主題