用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 佛教善德 vs 何明華銀禧vs 顏寶鈴 ...
go

佛教善德 vs 何明華銀禧vs 顏寶鈴 [複製鏈接]

想知道大家點睇女是 band 1A , 想平衡功課及活動…
   1    0    0    0

三間應該都係band1b,我個人排名:顏》銀禧》善德

BAND 1A 唔會考慮顏寶玲
我自己就銀禧 > 善德,原因係宗教同善德套校服

BAND 1A 應該仲有好多選擇

lopoto 發表於 22-3-29 17:14

還有上善德果條長命樓梯

I think 顏寶玲 最好. It has IB as an option. Also, it has a wie variety of interest groups, especially astronomy.
善德 and 銀禧 are similar.

lopoto 發表於 22-3-29 17:14
銀禧同NPL都係1B~C,兩間都收點解要俾學費,每月慳番幾千,6年廾幾個,用作外補、學外語什大學放洋儲備也好用。

JojoDad 發表於 22-3-31 10:07
銀禧同NPL都係1B~C,兩間都收點解要俾學費,每月慳番幾千,6年廾幾個,用作外補、學外語什大學放洋儲備也好 ...

我估家長都係買個保險等自行。1A學生應有其他選擇

回覆 tkinwong 的帖子

如果樓主自行成功, 又想去 1A 的話, 就要等 7 月叩門.
‹ 上一主題|下一主題