用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

[小學] JIS [複製鏈接]

請問有JIS家長嗎?我地收到reception offer,現正考慮中,但見到網上有關JIS的comments大都很多年以前,想了解多些JIS的近況:

(1) 聽聞IB好唔好,好視乎老師本身教導嘅方法。請問大家對JIS老師有何comments?在IB教學之中,老師會唔會重視小朋友literacy同maths嘅fundamentals?

(2) 現時疫情下online class如何?每天上課時間多少?

(3) 同學turnover rate高嗎?

(4) 相比其他細校,JIS有沒有比較做得好或較弱的範疇?

Thanks!
   1    0    0    0

(4) International stream 人少等細校,但有大校嘅設施,已經比好多細校優勝。

*我唔係JIS家長,JIS本身係我地1st/2nd choice

回覆 mehaha 的帖子

好欣賞JIS小班但campus好好,好少學校可以由Reception開始都每星期有一堂游泳。
校長老師都好有心,好了解每個學生;

JIS既外籍學生比例係幾高下;

網課基本上係跟平日Timetable上半日,下午再有個短既meeting咁

MS10 發表於 22-3-16 18:21
回覆 mehaha 的帖子

好欣賞JIS小班但campus好好,好少學校可以由Reception開始都每星期有一堂游泳。

Thanks for the info
‹ 上一主題|下一主題