用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 買機票飛曼城
go

[英國] 買機票飛曼城 [複製鏈接]

今年9月第一次去升學,飛曼城,大家買左機票未?買來回定單程?是否揀CX?
   1    0    0    0

pollykpk 發表於 22-3-7 02:52
今年9月第一次去升學,飛曼城,大家買左機票未?買來回定單程?是否揀CX?
...

現時講9月太早, 我6月買唔買到機票回港都唔知。更何況香港買機票去MAN一直都很容易, SQ/EK/QR/TK/KL/CX/BA 都可以, 唔需要咁早諗。

summerhotel1 發表於 22-3-7 06:45
現時講9月太早, 我6月買唔買到機票回港都唔知。更何況香港買機票去MAN一直都很容易, SQ/EK/QR/TK/KL/CX/BA ...

man 當時點解冇買來回??! 大不了由倫敦返!

pollykpk 發表於 22-3-7 02:52
...
第1次出發,可以買定國泰,佢地都已經抽起左低class,變左單程唔會有平了.所以買來回學生票抵啲行李又多啲.不過你而家見到國泰日日有機,到時一定會取消一啲.取消邊日而家真係睇唔到.以上年計一星期開3斑左右,佢會自動轉日子唔駛太擔心. 如果回香港時直航佢又停過,國泰既好處係可以未用既做refund.第一次出發保障多小小好.

summerhotel1 發表於 22-3-7 06:45
現時講9月太早, 我6月買唔買到機票回港都唔知。更何況香港買機票去MAN一直都很容易, SQ/EK/QR/TK/KL/CX/BA ...
6月可以買呀,倫敦-香港維珍同國泰都仲買到.轉機都買到呀.如果由Manchester返都有其他選擇.至於樓主小朋友第一次出發,建議佢坐直行算喇,而家國泰九月曼城已經抽起左低class,所以買單程唔抵了,買來回學生抵啲.TK唔會建議學生搭,安全問題.

cfs 發表於 22-3-7 13:05
第1次出發,可以買定國泰,佢地都已經抽起左低class,變左單程唔會有平了.所以買來回學生票抵啲行李又多啲.不 ...

間間航空公司未用嘅都可以refund, 會有航空公司取消咗嘅航班都唔肯refund咁衰?

cfs 發表於 22-3-7 13:09
6月可以買呀,倫敦-香港維珍同國泰都仲買到.轉機都買到呀.如果由Manchester返都有其他選擇.至於樓主小朋友第 ...

謝謝你告知, 但我想等BA

summerhotel1 發表於 22-3-7 16:12
間間航空公司未用嘅都可以refund, 會有航空公司取消咗嘅航班都唔肯refund咁衰?
...

有的。

cfs 發表於 22-3-7 13:09
6月可以買呀,倫敦-香港維珍同國泰都仲買到.轉機都買到呀.如果由Manchester返都有其他選擇.至於樓主小朋友第 ...

吾該晒,多謝指點

回覆樓主:

CX 4/9直航曼城無左econ, 只有premium,  來回17000,好貴

大家有無建議呀?

回覆 pollykpk 的帖子

Only CX fly direct to Manchester.  You may choose transit at London or choose other dates.
‹ 上一主題|下一主題