用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 NOT recruiting Int'l Students
go

[英國] NOT recruiting Int'l Students [複製鏈接]

各位:請問有人收到 <某部份英國大學> 的電郵, 說今年2022-23學年, 不接受<國際學生的申請>嗎?  並建議轉申請另一科?
   0    0    0    0

醒目開學勳章

CWNA 發表於 22-2-14 13:48
各位:請問有人收到  的電郵, 說今年2022-23學年, 不接受嗎?  並建議轉申請另一科?
...

有,KCL, 真接 reject 埋

ho_mama 發表於 22-2-24 10:21
有,KCL, 真接 reject 埋
邊科?

CWNA 發表於 22-2-14 13:48
各位:請問有人收到  的電郵, 說今年2022-23學年, 不接受嗎?  並建議轉申請另一科?
...

點解嘅?

Is is only for a certain subjects?
uk uni do heavily relied on the income from international students.

What subject did you apply? Hope you find another uni soon. Good luck!!

bbbusy 發表於 22-2-24 23:30
點解嘅?

英國太多本土生之前兩年defer 咗,大學連呢啲backlog students 都收唔曬。

仲有依家因為疫情,醫療學系,英國國家有policy有priority 要收返本土生先。

講真,人地真係無義務一定要收非本土生,當然你可以話收非本土生可以賺外匯。

王家爸爸    發表於 22-3-12 22:18

Activehealth 發表於 22-2-25 07:27
英國太多本土生之前兩年defer 咗,大學連呢啲backlog students 都收唔曬。

仲有依家因為疫情,醫療學系, ...

原來係咁,又學到嘢啦。多謝賜教!

咁拿BNO VISA 的新移民/BC未住滿三年要比international student學費的學生呢?
‹ 上一主題|下一主題