用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 34網男仔選校
go

34網男仔選校 [複製鏈接]

想請問各位,何壽南小學升band1中學有大約幾多%呢?因為網站得校名。
如果甲一跨區 乙一 何小或陳小
乙二新獻
乙三牧愛
會唔會太進取
   0    0    0    0

Yyt123 發表於 22-1-20 08:44
想請問各位,何壽南小學升band1中學有大約幾多%呢?因為網站得校名。
如果甲一跨區 乙一 何小或陳小
乙二新 ...

何壽南小一學額150個
保一KL3聯繫位10個 杯水車薪

回覆樓主:

陳瑞祺2021年42.8%升B1中學

2021年
Band^ 官津本區+他區+直資
B1 51+4+4=59 (42.75%)
喇沙 2 / 九華 2 |
九真 2 / 德雅 1 聖傑靈 1
華英 5 迦密 6 旅港 17
黃笏南 5 銀禧 7 丘佐榮 7
直資: SPC 1 | SPCC 1 港同 1 香島 1

B2A-1C 0+0+3 (2.17%)
直資: 李國寶 1 培基 2

B2/NR 24+0+3=27 (19.57%)
陳瑞褀 16 |
培道 4 |
何官 2 文理(九龍) 2
直資: 德信 1 | 基崇 1 STCC 1

名單上 75+4+10=89 (64.49%)
無公佈 49 (35.51%)
---------------------------------------------------------
總數: 138人^^ (100%)

^ 據 hkpapa 全港B1中學名單
^^ 據志願率及小六140人推算

升中概況
https://www.cskps.edu.hk/it-school/php/webcms//public/index.php3?refid=1695&mode=published&lang=zh&nocache1402373480

2021年
https://www.cskps.edu.hk/it-school/php/webcms/files/upload/tinymce//content/2021_p6_elss_1625537913.jpg

Poyau 發表於 22-1-20 11:03
陳瑞祺2021年42.8%升B1中學

2021年

所以請問升中黎講係唔係陳小會好過何小呀?
因為何小好似無咩數據

Yyt123 發表於 22-1-20 12:12
所以請問升中黎講係唔係陳小會好過何小呀?
因為何小好似無咩數據

上年何小B1都係多陳小3%左右,分別唔大。何小每年穩定有12個保一聯繫位,所以多人爭何小。

乙二新獻都大機會入,就算唔入乙二,乙三牧愛都有機。

當年我大仔派入新獻,今年暑假我同佢考插班。筆試何小份卷難過陳小,最後考到陳小。新獻同班有4個同學都插到入陳小,所以就算派得唔理想,呢兩年要插班或叩門都唔太難。

留意一點係何小功課同默書都多過陳小,而陳小個課程活動等都好啱男仔 (學生男女比例為4:1)

拆彈專家 發表於 22-1-20 17:22
上年何小B1都係多陳小3%左右,分別唔大。何小每年穩定有12個保一聯繫位,所以多人爭何小。

乙二新獻都大 ...

謝該解答 因為我都想穩陣。

回覆 Yyt123 的帖子

好合理~
‹ 上一主題|下一主題