用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 關於45校網
go

關於45校網 [複製鏈接]

唔好意思,新搬來呢面,唔係太熟啲學校,請問45網乙2/乙3有咩選擇?我乙一諗住放錦泰或者新嘉,唔該晒大家小朋友谷得,喜歡讀書的。

0    0    0    0

生菜 發表於 22-1-17 21:46
唔好意思,新搬來呢面,唔係太熟啲學校,請問45網乙2/乙3有咩選擇?我乙一諗住放錦泰或者新嘉,唔該晒大家: ...

45網2022年大抽獎有704個位
頭兩間大熱 乙1只可二選一
尾兩間自行基本上年年有餘

2022年
45網 統一/學額 | 自行
錦泰 52/125(41.6%) | 63
新嘉 64/150(42.7%) | 75

彩雲聖若瑟 43/100(43%) | 50
基慈 45/100(45%) | 50
真鐸 35/75(46.7%) | 38
可立 72/150(48%) | 75
聖博德(鳳德邨) 61/125(48.8%) | 63
聖文德 62/125(49.6%) | 63
基華 50/100(50%) | 50
慈雲山天主教 69/125(55.2%) | 63

伊斯蘭鮑伯濤 67/100(67%) | 50
慈雲山聖文德 84/125(67.2%) | 63
---------------------------------------------------------
總數: 704/1,400(50.3%) | 703

2022年度統一派位各小一學校網選校名冊
https://www.edb.gov.hk/attachment/tc/edu-system/primary-secondary/spa-systems/primary-1-admission/POA2022_CA_Booklet.pdf

請問我乙一錦泰、乙二聖文德、乙三基華這樣排可以嗎?
甲一會填自行46校網嗰間呂小(20分入後備)
甲二三會漏空

Poyau 發表於 22-1-20 07:04
45網2022年大抽獎有704個位
頭兩間大熱 乙1只可二選一
尾兩間自行基本上年年有餘

請問校網只有12間學校,大抽獎表格乙部是否排晒1-12便可?

benloo 發表於 22-1-25 05:58
請問校網只有12間學校,大抽獎表格乙部是否排晒1-12便可?

45網只有12間小學 乙部盡填可以
‹ 上一主題|下一主題