用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 北區 中學 英中 band2 有分享嗎
go

北區 中學 英中 band2 有分享嗎 [複製鏈接]

呀仔是大埔賽小 讀小一到小六 band 2A家住粉嶺 想撰英中 請問各位可有分享 謝謝
   0    0    0    0

DaisyCheung2010 發表於 22-1-8 13:25
呀仔是大埔賽小 讀小一到小六 band 2A家住粉嶺 想撰英中 請問各位可有分享 謝謝
...

如要選英中,最盡可試北區陳融和大埔恩主教。

另建議報直資英中大埔羅定邦,最後一輪報名快截止。

DaisyCheung2010 發表於 22-1-8 13:25
...

2A想試大埔英中,基本不能柏雨、莫記、王記,沐恩、恩記首輪挑戰+大埔救恩,呈3上到B1乙1沐恩/恩記,乙2救恩,B2乙1救恩

tpmon講得岩試陳中,如轉校網陳中+馬明、廖萬,風采明年即轉全英中,估計B1學生攻風采多過陳中、李中。

回覆 tpmon 的帖子

謝謝意見
請問 如果 禮賢會(中中) 及馬明 呢兩間 比較 叫間比教好☺

回覆 mrs.so 的帖子

謝謝回覆☺
請問各位 呀仔 banding 2A (小學就讀大埔賽小) 可以 在北區 簡選什麼學校 可有機會 在自行遞表 博博李嘉誠 講各位 給點意見 謝謝☺

DaisyCheung2010 發表於 22-1-9 15:30

謝謝意見

差不多。

只可講以前馬明好D,但近幾年禮賢成績上升中,成績有超馬明。但6年後大家成績不知誰好。

如喜歡教會學校選禮賢,如信保良局管理、讀少一科宗教選馬明。

謝謝意見☺

回覆樓主:

有冇機會發力考好呈3後,升返上B1C生成績?

B1C生大抽獎,選校完全唔同晒。

DaisyCheung2010 發表於 22-1-9 16:00

謝謝回覆☺

今年風采宣佈明年轉英中,好多家長心儀風采,棄李中、陳中,風采會帶出龍爭虎鬥,孩子有信心呈3上B1就首輪進取李中、陳中+馬明、廖萬,穩守禮賢,但你要問自己首輪要你,你甘願接受?

你打算轉唔轉校網升中?留大埔就進攻恩記、救恩(明年加開至3班英文班)+北區一間,大抽獎前想轉區要教局限期前交齊住址證明(好似要宣誓)向教局申請轉北區。轉了北區甲一填大埔首輪所選、乙一北區首輪所選,留大埔同樣做法。

如無信心呈3上B1,你要首輪做好準備,是否進取選校或是穩守選校?
愛是永恒!但願我兩個寶貝仔健康快樂,做個開心快樂人!

謝謝你的詳細回覆

如果自行唔收 已做好作戰準備
‹ 上一主題|下一主題