用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 如返全日必須打針
go

如返全日必須打針 [複製鏈接]

想請問下大家,學校可返全日,但小朋友沒有打針,是否必須打針才可以返全日,如不打針已能返半日嗎?謝謝(emoji)(emoji)
   0    0    0    0

coco_1982 發表於 22-1-3 11:46
想請問下大家,學校可返全日,但小朋友沒有打針,是否必須打針才可以返全日,如不打針已能返半日嗎?謝謝(e ...

現在全校有7成學生打咗針已經可以全部學生返全日, 包括未打針的3成學生!

未夠7成, 都係返半日, 即使打咗針都係返半日!

宜家將會爆第5波, 未知教育局點安排!
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

coco_1982 發表於 22-1-3 11:46
想請問下大家,學校可返全日,但小朋友沒有打針,是否必須打針才可以返全日,如不打針已能返半日嗎?謝謝(e ...

如果今次疫情唔爆發就係照舊7成(可以分級)達標即返全日,返全日學係唔可能區別對待,至於課外活動很有可能未打針係冇得參加(呢樣要留意)

Kirin007 發表於 22-1-3 15:52
如果今次疫情唔爆發就係照舊7成(可以分級)達標即返全日,返全日學係唔可能區別對待,至於課外活動很有可 ...

即是學校夠7成,不論有沒有打針都可以返全日,只係沒有打針的有好大機會無得參加課外活動,正確嗎?

coco_1982 發表於 22-1-3 16:13
即是學校夠7成,不論有沒有打針都可以返全日,只係沒有打針的有好大機會無得參加課外活動,正確嗎?
...

係,通常係按各年級達標率陸續復課,我哋中一二今個月先準備返全日,依家又嚟第五波風險,都未知會點。

Kirin007 發表於 22-1-3 16:17
係,通常係按各年級達標率陸續復課,我哋中一二今個月先準備返全日,依家又嚟第五波風險,都未知會點。
...

明白,唔該晒你
係呀,第五波又嚟,分分鐘連面授都無埋

gracelam 發表於 22-1-3 13:03
現在全校有7成學生打咗針已經可以全部學生返全日, 包括未打針的3成學生!

未夠7成, 都係返半日, 即使打咗 ...

謝謝你
‹ 上一主題|下一主題