用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 GCSE 2022 幾時考完
go

[英國] GCSE 2022 幾時考完 [複製鏈接]

請問今年幾時考完GCSE ,會唔會取消又唔知,但如要幾時考完!
   0    0    0    0

HICHOWMUM 發表於 22-1-3 08:52
請問今年幾時考完GCSE ,會唔會取消又唔知,但如要幾時考完!

E...... 你孩子學未upload exam dates上去網頁咩?

我孩子學校:
GCSE 第一科:5月16日
最後一科:6月24日

未呀!所以我唔知道幾時考試,去學校網站都冇资料!

TTEE1819 發表於 22-1-3 09:08
E...... 你孩子學未upload exam dates上去網頁咩?

我孩子學校:

請問GCSE考完之後系咪就可以開始放暑假?定系都要等到全校放暑假既時候先可以放?thank you

rainbowwall 發表於 22-1-4 05:27
請問GCSE考完之後系咪就可以開始放暑假?定系都要等到全校放暑假既時候先可以放?thank you
...

我孩子考完最後一科,隔幾日就係Prom, 參加完prom第二天飛回港,當年是6月中。無論是同校的,或我朋友仔女,都係考完就飛回港。

如果你孩子今年考GCSE, 先問一問你學校有無重要event在6月攪,無特別的話,6月回港在booking隔離酒店的安排會容易一點。

TTEE1819 發表於 22-1-4 07:28
我孩子考完最後一科,隔幾日就係Prom, 參加完prom第二天飛回港,當年是6月中。無論是同校的,或我朋友仔女 ...

多謝你詳細解答
‹ 上一主題|下一主題