用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 經星加坡返英國
go

[英國] 經星加坡返英國 [複製鏈接]

剛和星航 CS傾,1月初可在香港搭星航1830機到星加坡轉乘另一班星航往倫敦,行李直掛,但中間只有一小時transit, CS話offer得就ok

有冇JM有經驗搭過? 轉乘ok嗎?有沒有甚麼要注意或額外文件?
   1    0    0    0

TongSzeLai 發表於 21-12-31 11:10
剛和星航 CS傾,1月初可在香港搭星航1830機到星加坡轉乘另一班星航往倫敦,行李直掛,但中間只有一小時tran ...

幾年前陪孩子飛英升學,我前後搭過兩次星航去London,都係得1小時多dd轉機時間,但好順利的,放心。星航服務一向很好。

TTEE1819 發表於 21-12-31 12:07
幾年前陪孩子飛英升學,我前後搭過兩次星航去London,都係得1小時多dd轉機時間,但好順利的,放心。星航服 ...

Thanks

想請教,坐星航到星加坡轉機到英國LHR,機場轉機難唔難,亞囡16歲末試過轉機,因未決定聖誕節返唔返香港,但CX下星期二要比$出明年一月HK-UK UK-HK機票,成$15,xxx, 所以想買單程星航平d

回覆 idama 的帖子

唔難,指示非常清晰。仔14歲,一月時第一次坐轉機返倫敦,順利係55分鐘內轉機。

好叻仔,請問是否買單程?$?依家CX機票貴到飛起

想比佢試吓轉機,始終日後都有機會

idama 發表於 22-6-18 17:08
想請教,坐星航到星加坡轉機到英國LHR,機場轉機難唔難,亞囡16歲末試過轉機,因未決定聖誕節返唔返香港, ...

請問你張CX機會票去程幾個多號?是學生票嗎?我問了19/9 已無學生票,來回要$38000,現買了星航轉機$9000幾
http://hk.myblog.yahoo.com/

3/9 學生票來回,4月買的
$9000幾來回,比CX平$5000幾

idama 發表於 22-6-18 17:33
好叻仔,請問是否買單程?$?依家CX機票貴到飛起

出單程啦,我兩個孩子去英國讀書時,第一程都係星航,單程,唔貴,行李重量又多少少。9月出發後,如果12月可以回港,就買LHR - HKG - LHR。直航得CX, 獨市,實貴啦。

回覆 idama 的帖子

係單程,一月果時無乜機去英國,記得$4xxx學生票。除咗機程略長外,完全無投訴。
‹ 上一主題|下一主題