用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 青年協會李兆基 8/1 interview 要最少一個鐘係點?[已出 ...
樓主: chacolmom
go

青年協會李兆基 8/1 interview 要最少一個鐘係點?[已出email]   [複製鏈接]

回覆樓主:

呈3係3月考,學校都好快出到成績。自行3月尾公佈,如果同學呈3有仲進步/穩守b1圈,自行唔中都可博下攪珠。

margaretcc 發表於 22-1-21 08:31
呈3係3月考,學校都好快出到成績。自行3月尾公佈,如果同學呈3有仲進步/穩守b1圈,自行唔中都可博下攪珠。
...
多謝你幫我回覆,講出我的心聲不過李兆基都是心水之一,自行唔中,呈3都係b1,也可能唔會放棄。會再考慮
多謝你

叉燒媽咪 發表於 22-1-20 22:29
回覆 Poyau 的帖子
借位一問:
羅中 今年先上車,意味往年收生質素較其他英中(例如 基元,白),但仍能做出 ...
羅桂祥做得一定好,之前一半一半,今年轉全英中。去過簡介會,印象深刻的是家長分享,學校真是投放很多資源係學生身上,好用心做好間學校。
我小朋友同學有b1a同學,都揀呢間

HangMami 發表於 22-1-20 08:14
謝謝回覆。我也聽李兆基B1C,不過上次去簡介會,見到學生由頭帶到尾,英文叻,整個學校氣氛好好。直資相對 ...

我有一對孖仔,級5同級6成績,但李兆基只係收佐我一個,另一個入咗元朗band1B英中,所以我有比較,我覺得李真係各方面真係非常好,B1C係因為好多同學最後都出國沒考DSE,希望比到你參考

三多 發表於 22-1-21 11:43
我有一對孖仔,級5同級6成績,但李兆基只係收佐我一個,另一個入咗元朗band1B英中,所以我有比較,我覺得 ...
好多謝你的分享啊好多同學留學,沒有參加DSE,所以banding為B1C
直資一定有其他B1津校沒有的優勢,多謝你的分享,令我更中意間學校
但成績咁好,李兆基都唔收?

HangMami 發表於 22-1-21 12:17
好多謝你的分享啊好多同學留學,沒有參加DSE,所以banding為B1C
直資一定有其他B1津校沒有的優勢 ...

有傳聞話中學唔多收孖,我哋第一轮自行,都係一間收一個,不過我覺得應該係佢緊張,性格又偏內向,因為疫情原因,我哋上一屆是企著考,沒笔試,要反應快又要够膽,如果筆試可能好點

三多 發表於 22-1-21 13:20
有傳聞話中學唔多收孖,我哋第一轮自行,都係一間收一個,不過我覺得應該係佢緊張,性格又偏內向,因為疫 ...
中學唔多收孖,我第一次聽。介唔介意講另一間是邊間中學?b1b係未趙中?

margaretcc 發表於 22-1-21 08:31
...
明白,謝謝我都冇留意呈三是三月考㖭

我早前錯過左無聽到簡介會?想問下有無人聽左,可否提供一些資訊,謝謝!

emily198114 發表於 22-1-23 23:43
我早前錯過左無聽到簡介會?想問下有無人聽左,可否提供一些資訊,謝謝!
由頭到尾由學生主持,用英文同埋普通話,我啲普通話太普通,所以其實我冇乜點聽 啲學生都好定,好有經驗咁,唔覺佢哋緊張或者怯場
‹ 上一主題|下一主題