用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 宣道offer
go

宣道offer [複製鏈接]

今日收到SMS
   1    0    0    0

回覆 cdiana105 的帖子

I received it, waiting

有冇reject?

回覆樓主:

收到am offer

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

Dreamsss 發表於 21-12-17 14:07
有冇reject?

傳聞無reject

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

收到email,但上面無寫明係 am/ pm?只寫住如果編左下午就無得轉,咁係未即係多數下午?
大家會take offer嗎?
我還在考慮中,如果下午時間不太好用
手中只留左york am offer.

仲有擔心將來升小銜接問題…

Kismart0423 發表於 21-12-17 21:52
收到email,但上面無寫明係 am/ pm?只寫住如果編左下午就無得轉,咁係未即係多數下午?
大家會take offer嗎 ...

我開頭睇email都以為係下午班,之後今日收埋封信就寫上午班offer

回覆 fighting13 的帖子

原來有信既,謝謝你呀 明天即開信箱睇下你會take offer嗎?

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組.

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

Kismart0423 發表於 21-12-17 23:44

原來有信既,謝謝你呀 明天即開信箱睇下你會take offer嗎?

我會take offer呀!:)

我還在爭扎中,雖然問10個10個都唔會揀 york 會揀宣幼但仍然擔心如果升唔到宣小  
同要競爭宣小壓力同外補會比york多

Kismart0423 發表於 21-12-19 00:51

我還在爭扎中,雖然問10個10個都唔會揀 york 會揀宣幼但仍然擔心如果升唔到宣小   ...

朋友分享宣小需要好多外補,而且學習壓力大,成績唔好,有機會被勸退,所以朋友個仔,小三就轉左另一間學校。

joyjoy_521 發表於 21-12-19 07:51
朋友分享宣小需要好多外補,而且學習壓力大,成績唔好,有機會被勸退,所以朋友個仔,小三就轉左另一間學 ...

我係宣小用家,我女暫時無外補,都係自己跟,不過升班係有要求,中,英,數一定要合格,如果唔合格就會留班,同埋只能留一次班~

Kismart0423 發表於 21-12-17 21:52
大家會take offer嗎 ...
我諗係睇你有幾喜歡宣小.... 宣幼係HAPPY SCHOOL, 宣小就偏谷... 我個人覺得宣幼要家長自谷, 如果唔係, 入到宣小都會好唔慣... 雖然, YORK係人稱的呼吸學校, 但兩間相比, 我偏好YORK.. YORK語景好, 課程都唔淺... 出去再去考其他學校都有D機會...

回覆樓主:

我係宣幼用家,剛取得宣小offer
也暫有幾個直私offer, 小朋友有補英文phonics only
其實,3年前我都同你一樣,也不斷摷BK forum不斷問人有關宣幼淺得滯怕唔夠fight,但呢刻我好清楚當初揀讀宣幼是對的,課程一點也不如坊間所言淺呀唔夠fight,而最重要的是:有愛心!是一間真正有愛的學校

回覆 KPI 的帖子

首先恭喜你小朋友升上宣小呀

我正苦腦選york定宣幼好呢…有你咁講我對宣幼既信心又大好多啦

請問宣幼英文堂係咪每日有30mins呢? 是由NET 上嗎?
升小面試難唔難呢? K3有面試預備班嗎?

因我囡面試好驚青架..因為宣幼今年爭係拍片無面試先收左咋
其實收左個刻我都勁開心 因為之前失敗得太多了
所以依個機會對我地黎講更加難得 但又開始擔心..

你知道其他無揀到既小朋友叩門叩得好嗎?
唔好意思,太多問題
但做人呀媽係咁 哈哈 希望你唔好介意

你可以入宣幼校網睇下宣幼生升小派邊間,再唸下是否自己目標小學,其實宣幼升小派位非常好。仲有宣幼小朋友返學超開心,小囡有幸讀3年畢業,今年小一,仲成日唱住宣幼畢業歌,阿囡係有一個勁開心既幼稚園生活。鐘意學校、老師、校長、阿姐,甚至校車EE同埋佢地全部都好有愛心。

Kismart0423 發表於 21-12-21 23:09
回覆 KPI 的帖子

首先恭喜你小朋友升上宣小呀

你收到am offer定pm offer呀?
‹ 上一主題|下一主題