用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國現時疫程
樓主: bkfans123
go

[英國] 英國現時疫程   [複製鏈接]

luckyangel 發表於 21-12-18 23:03
好似每次4粒,如有需要真要跟足?有冇人有經驗?
我大女當時係頭2日跟足份量..跟住就減半,因為唔夠..所以唯有減半

whoo99 發表於 21-12-19 17:26
唔知英國網上有冇蓮花清瘟膠囊?

https://www.amazon.co.uk/AJDGNL-%E8%BF%9E%E8%8A%B1%E6%B8%85%E7%98%9F%E8%83%B6%E5%9B%8A48%E7%B2%92-%E7%9B%92-3-boxes/dp/B08MTBGZWD

有人在 Amazon賣。呢個係大陸版。我之前在香港藥房都見過

TTEE1819 發表於 21-12-19 20:31
英國有,但貴好多。反正係「看門口」,你在港買,寄過去,唔洗急,唔洗擔心。

我d朋友就算中Omicron 都係 ...
其實都係貴得有道理。Amazon GBP37 3盒。
香港就當$50 1盒,3盒 HKD 150....咁人地運去英國要費用,掛 Amazon賣亦要費用,再加上都要賺...所以賣呢個價錢都唔係太過份..

咁當然等得就香港買完寄過去

sumsummummy 發表於 21-12-20 00:03
寄去英國應該寫是什麼?
寫 herbal supplement, 因為呢隻膠囊在美國都係當supplement而唔係藥品...因為係丸狀,點都唔似糖果,我為免麻煩,所以照報關....無問題,安全送到。

KIMLIFEINUK 發表於 21-12-19 21:54
我尋日去打第三針,前面個白人阿伯仲不停索鼻涕,但竟然唔戴口罩,又無人叫佢戴,仲企到好埋!

我明白作為 ...
我細女收到通知話緊密接觸者有人中招,查完之後,原來係term break前最後個堂 lecture...當中有人中招,所以學校將全班人上報 NHS.  我細女一個人在家 (大女去左法國玩)...兩日先出一次街,佢話好多在倫敦讀書的舊同學都中招。我細女都覺得自己可能都中招...我叫佢如果呼吸困難就call白車

3b 發表於 21-12-20 13:32
屋企有無測試劑?得細女一個在家, 每日要保持聯絡啊!
有唔準個種LFT test, 我同大女都會每日搵下個細女。我家有oximeter (我大女上次中招時買的)...會叫佢用

llmom 發表於 21-12-20 11:51
唉!真係擔心!希望冇中招啦。我仔大學上lecture 要強制戴口罩。
我細女大學,大部份堂,都係強制唔準戴口罩...professor 話聽唔清佢地講咩喎。我女話大學好多professor自己都無打針,亦唔喜歡戴口罩...
‹ 上一主題|下一主題