用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明愛凌月仙同聖安多尼 大家會點揀呀?
go

明愛凌月仙同聖安多尼 大家會點揀呀? [複製鏈接]

有咩優缺點呀?苦惱中
   0    0    0    0

Cherrylsx 發表於 21-12-17 09:52
有咩優缺點呀?苦惱中

凌月仙好似好啲

Cherrylsx 發表於 21-12-17 09:52
有咩優缺點呀?苦惱中

我未去過淩月仙,未知情況。

但我覺得聖安多尼唔係咁好,首先我老婆 2 個朋友的仔女係入面讀,話麻麻地;其次我地去 N 班面試,多人又混亂,面試好求其,家長BB老師聚埋一齊,播歌跳舞收搭玩具考BB能力,好亂,好懷疑老師知唔知邊個打邊個。相比聖士提反堂和聖雅閣寶翠園,多人得黎,但可以分開面試,感覺好得多。

(利申:聖安多尼 waiting list / 聖士提反堂和寶翠園未知結果,但多數唔得)

回覆 monitorliu 的帖子

你講嘅我都有同感,面試的時候非常混亂,老師無咩笑容

回覆 super_cat 的帖子

凌月仙英文係咪會差d?

Cherrylsx 發表於 21-12-17 15:25

你講嘅我都有同感,面試的時候非常混亂,老師無咩笑容 ...

我見老師都有笑容,但我覺得面試程序好亂,感覺不好,有位我都唔會入,何況我個B係 waiting

我寧願揀間有愛心,現在出生率一年比一年少,我睇翻我個 B 2020 年出生人數得 43XXX,面試咁多間,多數都收,而且卷幼升小一第一輪係計分,第二輪大抽獎,名幼只係用作叩門。

我揀好學校,學校揀好學生,如果家長覺得間學校唔係好學校,間學校就唔會變名校。

你講得啱,我其實都係寄望大抽獎
‹ 上一主題|下一主題