用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問倫敦哪裏打第三針?
go

[英國] 請問倫敦哪裏打第三針?   [複製鏈接]

試吓搵 walk in 嘅打針 centre,阿仔同學打咗第三針

longlokma 發表於 21-12-12 11:33
請問自己walk in係咪一定要夠18歲及 第二針打咗超過三個月?
如果16歲香港打咗兩針 可唔可以自己走去打第 ...

我唔肯定,阿仔讀大學,同學已經夠18歲。之前睇新聞話18歲或以上可以打第三針。

阿仔唔係喺倫敦,我搵過 d walk in 打針嘅 centre,大部分都係復必泰。記得要喺 NHS 加返喺香港打針記錄先去 centre 打第三針。

https://www.nhs.uk/conditions/coronavirus-covid-19/coronavirus-vaccination/tell-nhs-about-coronavirus-vaccinations-abroad/

skIII 發表於 21-12-13 21:59
可能每區唔同,試過係加唔到香港打針記錄,去之前睇該中心提供的是Moderna或biotech。 ...

England 嘅話,18歲或以上,呢幾隻都可以加入 NHS

Oxford/AstraZeneca (Vaxzevria), Pfizer/BioNTech (Comirnaty), Johnson & Johnson (Janssen) or Moderna (Spikevax)

skIII 發表於 21-12-16 05:15
已經試左幾日,都係唔可以用上述個連結去約GP加香港的注射紀錄,根據之前另一網頁,全國暫時得10個地方可以 ...

都係,加唔到都打咗第三針先~

raytong 發表於 21-12-18 23:32
謝謝你的資料;另外,剛跟我個女視訊,她連NHS no. 都沒有,但她已經一早有registered GP,也不知道那裏可 ...

NHS no. https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3864329
‹ 上一主題|下一主題