用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黃大仙聖母幼稚園 有用家可以分享經驗嗎? ...
go

黃大仙聖母幼稚園 有用家可以分享經驗嗎? [複製鏈接]

如題,岩岩收到上午班offer,阿女係超細b,有用家可以分享哈經驗嗎?多謝!!!
   1    0    0    0

回覆 MayMya 的帖子

我大女、姪女同細仔都係讀呢間!大女已畢業幾年,姪女去年畢業,細仔今年決定轉校!呢間學校越做越差!行政超級差,咁多年疫情都無Zoom,又話網絡唔得,但唔知點解,今年復課前突然又可以Zoom,真心唔知點解咁攪笑!有心做教育應該唔係咁樣!我哋好多家長都諗唔明!
仲有一個好大嘅問題就係呢間學校嚴重蚊患,已經有好多好多家長反映,但學校都唔作岀任何處理!好多家長都好失望!

仲有校務處職員態度一年差過一年!最初諗住電話態度差,點知連面對面都咁差,答問題hea 到不得了!
如果你想小朋友學好英文同普通話你可以搵定學校,咁多年英文老師都一直唔會係外籍老師!至於普通話老師嘅音準真。。。。。。我都唔識評論!

呢間學校唯一好嘅就係中文老師,阿女阿仔遇到嘅班主任同副班主任都好好!佢哋好有經驗,係呢度都教咗好多年!如果唔係老師好都唔會介紹姪女讀同再比細佬入讀!點知今年細佬入到黎已走咗幾個資深老師!

眼見呢度無進步,呢度太過守舊,有家長分享,今年學期尾要d學生又熱又曬戴住口罩咁企喺操場成個鐘做結業禮,完全無為學生諗過!有家長眼見學生曬到流晒汗,都唔知有無學生中暑!好彩幫細仔轉校!以我所知有家長話今年好多學生轉校,重點唔係移民,係真係轉校,轉去更好嘅學校!
‹ 上一主題|下一主題