用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南 N 升 K1
go

迦南 N 升 K1 [複製鏈接]

請問現讀生幾時會知結果?
   1    0    1    0

回覆 amigocheer 的帖子

金迦係12月中度,聖誕節假期前第一輪,下次評估之後大約2-3月丶5-6月,讀緊pn 既一定會學期完之前知道會

第一輪通常都放曬
其實自己看評估表都知機會大唔大
大部分係非常好同好的,通常已經一手offer,也都會係聖誕前收到金迦offer,并且放埋

基本上評估大部分係中等以上的,最後都可以升K

第一輪通常都放曬系咩意思?第一輪無offer , 之後機會唔大?

happystarcat 發表於 21-12-7 18:39
第一輪通常都放曬系咩意思?第一輪無offer , 之後機會唔大?

今個月六號已經放左第一輪啦
其實正正常常,最後一定有offer
不過迦南第一輪好似收n 收番三成
waiting 既家長已經晨早走哂,邊有人會等下轉,講緊去到三月
我金迦pn 用家,第一輪waiting,已決定過檔kv

yiutong 發表於 21-12-7 19:49
今個月六號已經放左第一輪啦
其實正正常常,最後一定有offer
不過迦南第一輪好似收n 收番三成
Hi 請問你小朋友衰咩第一輪冇直升?
我又係第一輪waiting... 我女衰坐唔定周圍走。。。

ilovefu6somuch 發表於 21-12-8 09:55
睇評核報告,三分二係中間果格,三分一係右邊不過睇番入選既小朋友,好多都係大b
同埋之前有人share話迦南係搵個教k 既老師見下小朋友
同平時表現冇乜關係,所以應該係見k 老師果陣表現差

回覆 ilovefu6somuch 的帖子

我仔waiting,... 都係衰坐唔定周圍走...

happystarcat 發表於 21-12-7 18:39
第一輪有offer的都係top個批,基本都有更好offer,唔會accept 迦南
會唔會收返,自己看評估,平均C以上多數wait到

快樂火雞 發表於 21-12-22 16:47
第一輪有offer的都係top個批,基本都有更好offer,唔會accept 迦南
會唔會收返,自己看評估,平均C以上多數 ...

其實都唔明學校咩心態,佢只係間好少少嘅券校,真係當自己係名幼咁玩

喺自己學校讀N都無優勢,仲要俾你玩完一次又一次,玩到最後先俾個offer你,到時個個已經喺出面有offer啦,仲會要你咩...

super_cat 發表於 21-12-22 19:36
其實都唔明學校咩心態,佢只係間好少少嘅券校,真係當自己係名幼咁玩

喺自己學校讀N都無優勢,仲要俾你 ...
單計劵幼,迦南算係最好幾間,九龍塘要自製全日的話,迦南可算首選。係迦南讀N,唔係差到離譜,最後都會有offer,都叫有priority

快樂火雞 發表於 21-12-22 23:20
單計劵幼,迦南算係最好幾間,九龍塘要自製全日的話,迦南可算首選。係迦南讀N,唔係差到離譜,最後都會有o ...

但正常1月點都會有offer喺手註冊咗先會安心,到佢3月又好,5月又好俾offer嘅話,家長又要去原本嗰間退咗再註冊,根本就係擾民嘅行為

super_cat 發表於 21-12-22 23:25
但正常1月點都會有offer喺手註冊咗先會安心,到佢3月又好,5月又好俾offer嘅話,家長又要去原本嗰間退咗再 ...
有好學校Call Waiting要拿返注冊證好正常,就算迦南十二月給了offer, 五六月有聖心Call Waiting,你一樣要揾迦南退.
游戲規則就係這樣,一綫幼稚園揀最好的收,二綫幼稚園想辦法收可以收到的最好

快樂火雞 發表於 21-12-22 16:47
會唔會收返,自己看評估,平均C以上多數 ...
呢個真, 第一輪有offer個批好多都有更好offer, 第一輪會走好多。

ilovefu6somuch 發表於 21-12-8 09:55

我囡都一樣,無耐性,坐唔定

但而家有3個唔錯offer係手⋯未諗掂
‹ 上一主題|下一主題