用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 DMS vs IMS 或者其他Montessori學校?
go

DMS vs IMS 或者其他Montessori學校? [複製鏈接]

想小朋友兩歲開始去Montessori independent班,而家考慮緊邊間Montessori學校好。本身有上開Montessori playgroup,但playgroup成日換老師,師資質素又好唔同,睇得出老師年資、cert、教學理念真係好重要(emoji) 真心想找間學校d老師比較穩定而且有愛心,會比到小朋友空間自由探索,又真係可以正面教self discipline。

見好多人都話IMS好,老師都係有Montessori既cert,但係收費最貴。DMS好似無咩update,見有人話佢地老師唔一定train過Montessori。有去過DMS上環campus open day,佢地無咩點提過自己老師資歷。

請問有冇IMS同DMS用家分享?或者有其他Montessori學校(港島為佳)既分享?謝謝(emoji)(emoji)
   0    0    0    0

回覆樓主:

你可能去國際學校版面問會有更多回應。
我自己上年參觀過港島ims幼稚園,我唔係好喜歡。
佢哋經常有info session介紹,可以join下。 我就係join完覺得幾好就去參觀。可惜 參觀完愛秩序灣campus後有D失望。 所以你都係自己親眼睇下會好啲

好,謝謝你
‹ 上一主題|下一主題