用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Smarties house
樓主: kittyowen822
go

Smarties house [複製鏈接]

amidreamer 發表於 21-11-19 12:42
大家咁勇又講事實出嚟,呢個post 相信又好快被滅聲

講得咁直接,方丈會唔會嬲架

回覆 wingjaiii 的帖子

完全同意, 之前見ek comment話佢地強項係教soft manner, 都有d期望, 但上上下覺得唔係好對路, 唔practical, 其實之後zoom已經算好, 至少有互動. 一開始睇片真係想死, 個小朋友已唔想睇仲要叫佢做worksheet, 亦都睇唔到意義何在...

加上好多學校轉左拍片, 當大家花盡心思拍片的時候, 佢地完全無d實際tips教拍片, 可以講係完全幫不上忙, 就算後期恢復番實體班, 只有大圍的debriefing, 得好少時間捉住老師問自己小朋友情況, 同埋點改善, 真係無咩意思..佢地的所謂拍片tips簡直得啖笑

我小朋友同一個同學仔最後都入到心儀小學, 但可以講同面試班係無關, 我都同朋友講我絶不推介依間面試班

happygirl1284 發表於 21-11-19 15:11

完全同意, 之前見ek comment話佢地強項係教soft manner, 都有d期望, 但上上下覺得 ...

成日教埋啲旁門左道,根本就唔貼題,小朋友直頭抗拒去,話悶到死,老師態度又差,人前人後兩個樣,小朋友話上堂經常都呼喝佢哋。我小朋友最後係n無入到神小,最主要都係靠自己同埋另一間面試班幫助少少(因為太遲先搵佢地上咗幾堂就去2nd in)我可以講sh老師一開始係絕對睇死佢唔會入到。
PS,當佢知道我女入咗嘅時候佢仲扮晒嘢話佢一早估到,想死,其實關佢咩事,上sh堂真係一點得着都冇。

我女又係, 好好彩係最後關頭搵到另一間, 如果齋靠SH應該死得. 話就話同你一齊行呢條面試路, 實際係無同你行過, 未讀過覺得佢哋好神秘, 讀過就覺得完全唔值

ferrymama    發表於 21-11-23 17:04

如果你地睇過我幾年前出的那個post,不同centre老師的態度、實力真的高下立見,絕對不會recommend 這間!

cheriedglau 發表於 21-11-20 11:06
如果你地睇過我幾年前出的那個post,不同centre老師的態度、實力真的高下立見,絕對不會recommend 這間! ...

個post 仲向度嗎?可以再分享嗎?

俾多啲人知唔好再中伏啦。

呢間野純靠gimmick,令人覺得報到就冇冇閉翳。疫情期間,佢哋迫於無奈下要zoom, 乜都穿晒崩啦。
其實報一啲規模細啲嘅可能仲有貼地d嘅提議點去train up 小朋友。
總括一句,千祈唔好報!

請問哪間會教得比較practical?

係, 當年我報都一肚氣, 佢地懶神秘, 又串, 有SECOND IN 都唔會搵到佢地幫手, 因為無電話。佢地有一堆鐵粉, 唱好佢地, 我朋友是鐵粉之一,我成日都諗可能唔去SH, 我小朋友可能有更多OFFER

想問你所講好嗰間係邊間, 可否提示下.
‹ 上一主題|下一主題