用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 cky first in 結果
樓主: dmms
go

cky first in 結果   [複製鏈接]

yin0101 發表於 21-11-3 12:31
check返報名用既Email, 應該會搵到登入link, password了

搵到啦,好彩有jm 提到 hktedu 呢個 keyword,唔怪得之前用 "cky" search 自己個 email account ,黎黎去去都係得「面試確認信」嗰一封。

唔該哂

yin0101 發表於 21-11-3 12:37
其實收通知也是兩天之內的事,我覺得沒有說得行政混亂咁嚴重...而且我欣賞CKY面試當日的安排,縱使係短短既 ...

我見之前有人po 話,以前不嬲冇收到email 就係冇2nd in ,但今次卻一反常態地在第二日先send ,好奇會諗吓其實學校係咪睇到呢個po,即刻從善如流第二日補 send 番  

其實收通知也是兩天之內的事,我覺得沒有說得行政混亂咁嚴重...而且我欣賞CKY面試當日的安排,縱使係短短既 ...

那日操場街市一樣,又熱又焗,排隊人龍出去外面阻住巴士站,對面7仔擠滿人

相比之下cky 冷氣禮堂,安排好太多

兩間都冇2nd in

luvssmama 發表於 21-11-3 12:48
那日操場街市一樣,又熱又焗,排隊人龍出去外面阻住巴士站,對面7仔擠滿人

相比之下cky 冷氣禮 ...

恭喜你有second in! 要加油呀!

回覆 decelerate 的帖子

其實今年又真係有咁既case wor,有家長話系統jam,第二日先收到resend 2nd in email,佢響cky portal 都睇到11月1日未send 成功,11月2日系統又send 多次

我也有在操場曬太陽(emoji),等小朋友面見完落嚟接佢。好在帶咗雨傘防晒(emoji)

比起某學校,大熱天時,只安排家長在操場等待,幾百個小朋友迫埋係操場差點中暑 (新聞有報),沒有2nd in就沒有任何通知,然後到指定日期就只收到三隻字 「不取錄」

↑非常認同,感覺好差:(

兩間報名費差10倍,一間$40,一間$400

Chuchumin 發表於 21-11-3 14:54
兩間報名費差10倍,一間$40,一間$400

啊!原來比咗$400報名費,要求有優質嘅待遇。咁學校真係唔啱,冇當你係客咁款待。。。

Ann201403 發表於 21-11-3 15:21
啊!原來比咗$400報名費,要求有優質嘅待遇。咁學校真係唔啱,冇當你係客咁款待。。。
...

我從來冇諗過任何一間學校係收左$40定$400的報名費要給予優質待遇!

反而覺得從這少少的金錢上看到學校的行政安排,學校管理層對學校形象上安排的優劣,這個與教學質素絕對沒有直接關係的,只是家長對學校運作了解多啲!
‹ 上一主題|下一主題