用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 學校提出的入學試考試日期與經agent安排的日期相差三星 ...
go

[英國] 學校提出的入學試考試日期與經agent安排的日期相差三星期? [複製鏈接]

想問,有無人試過直接聯絡私校,學校比嘅入學試考試日期同考試時長都同agent比嘅不同? 相差近3星期?

我應該直接搵British council(advised by school,遲考) 定經agent 考(早考,貴400, 時間短左近40分鐘,不肯是否不計break)?
   0    0    0    0

你直接聯絡學校係apply day school ?
Agent 係apply boarding ?

不是,兩邊都是day school

同一間學校?
你問清楚agent。我之前試過同一間學校,boarding 和 day place係唔同時間考,出offer日子也不同。

回覆樓主:

會唔會一邊比你考EAL 張卷少D野,時間短D. 一邊當你正常本地人考, 深D。

問清楚學校了,原來agent真係搞錯左,學校boarding 同day school試分開的,agent無留意,差啲報錯(emoji)

Tarmon101 發表於 21-10-15 12:25
問清楚學校了,原來agent真係搞錯左,學校boarding 同day school試分開的,agent無留意,差啲報錯(emoji)
...

Agent成日攪錯,要自己跟進下,特別係報day school

你最終報咗邊幾間學校?

回覆樓主:

我都覺得agent極度唔可靠。最後只搵d唔洗俾錢既agent幫我報3間,其他我自己直接同學校聯絡。
‹ 上一主題|下一主題