用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 蒙特梭利教學playgroup一問
go

蒙特梭利教學playgroup一問 [複製鏈接]

我哋住沙田 想搵間蒙特梭利教學法嘅playgroup 知道有間叫做Sunny Side 喺沙田中央廣場請問環境好嗎?會否很細?老師及課程方面有任何comments 可以分享嗎
   0    0    0    0

sylviawong0917 發表於 21-10-6 18:38
我哋住沙田 想搵間蒙特梭利教學法嘅playgroup 知道有間叫做Sunny Side 喺沙田中央廣場請問環境好嗎?會否很 ...

老師細心 小朋友喜歡返學 想讀要提早報名排隊

回覆 hht-jamie 的帖子

多謝你 而家小朋友仲細 要上親子班 係咪大個啲就要自己上?

由1.5歲讀到3.5歲上幼稚園,再係暑假期間有返去,我覺得得着好多

sylviawong0917 發表於 21-10-8 23:36
回覆 hht-jamie 的帖子

多謝你 而家小朋友仲細 要上親子班 係咪大個啲就要自己上? ...

好似18個月就可以自己上,疫情原因 我小朋友兩歲開始上。 你可以Book一次 Site visit,老師會帶你看吓環境介紹吓上堂D嘢。妳預小朋友初頭會喊,過左幾個禮拜就開始好鍾意返。

sylviawong0917 發表於 21-10-6 18:38
我哋住沙田 想搵間蒙特梭利教學法嘅playgroup 知道有間叫做Sunny Side 喺沙田中央廣場請問環境好嗎?會否很 ...
其實你可以喺fb入幾個台灣人寫嘅group或者買d書自己睇下,我都係自己學同睇下,喺屋企可以做到好多練習同小遊戲。
‹ 上一主題|下一主題